Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 23. do 25. srpna
banner

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 23. do 25. srpna

René Herzán

Čtvrtek, 22. srpna 2019

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 23. do 25. srpna

Mezinárodní horolezecký filmový festival, koncerty festivalů Za poklady Broumovska a Varhanní léto, koncert skupin Energit a Damtrio, Den Muzea, Memoriál Slávky Streubelové, Křinické dožínky či soutěž o nejlepší guláš. To jsou tipy na akce, které se o víkendu od 23. do 25. srpna konají na Broumovsku.

Dnes začíná v Teplicích nad Metují 36. ročník Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu. Kromě zhruba 30 soutěžních filmů, které můžete vidět ve dvou různých promítacích sálech, jsou pro návštěvníky připraveny výstavy, besedy a přednášky. Součástí festivalu je již tradičně bohatý doprovodný program. Mezi sportovní akce patří boulderingový pohár i mistrovství pro různé věkové kategorie, běh Teplickými skalami – La Sportiva cross, různé soutěže např. Slack line, Věšák, Spára nebo Lezení poslepu.

Festival Varhanní léto 2019 pokračuje dvěma koncerty. Dnes zahraje od 19 hodin v kostele sv. Martina a JIří v Martínkovicích Jiří Tymel, v pátek od 15 hodin v kostele sv. Vavřince v Teplicích nad Metují Duo Braunensis

Dnes ve 20 hodin začne v undergroundovém klubu Eden v Broumově koncert skupiny Energit. Legendární kytarista Guma Kulhánek zde oslaví svých 75 let.

Terasa před kavárnou KrAFÁRNA v Polici nad Metují zve na Páteční kafíčko. V pátek od 19 hodin zde vystoupí hudební seskupení Damtrio.

Na volejbalových kurtech na Dětském hřišti v Broumově začne v sobotu v 8 hodin už 41. ročník jednoho z nejstarších turnajů na antuce - Memoriál Slávky Streubelové. Hrají smíšená mužstva.

Stejně jako v loňském roce se s blížícím koncem prázdnin v Polici nad Metují uskuteční Den Muzea. V roce 2018 se Muzeu papírových modelů podařilo přivést poprvé v historii vlak do Police a celá akce oslovila více jak 200 lidí. V letošním roce se do Police vlakem nesvezete. Ale přesto bude stát návštěva Dne Muzea za to. Kromě předpokládatelných věcí, kterými jsou modelářský workshop a možnost popovídat si s modelářem o jeho práci a komentovaných prohlídek expozice, je toho připraveno dost a dost. Součástí je i Křest lodi, které začne ve 14:30 hodin.

V sobotu se konají Křinické dožínky. Program začne ve 13 hodin na fotbalovém hřišti, průvod vyrazí o čtvrt hodiny později. Hrát bude Petr Cirkl.

O nejlepší zvěřinový guláš budou v sobotu soutěžit v Hejtmánkovicích. Na hřišti Sokola se začne ve 14 hodin, připraven je doprovodný program, večer bude hrát živá hudba.

Netradiční, a navíc rodinné spojení saxofonu, klarinetu a varhan nabídne devátý koncert festivalu Za poklady Broumovska, který v sobotu v 18 hodin zamíří do kostela Panny Marie Pomocné u Ivanitské poustevny na Kamenci, v Teplicích nad Metují. Stejně jako v případě koncertu laureátů Broumovské klávesy bude tento koncert věnován mladé nastupující generaci – rakouskému Duu Bubreg: absolutním
vítězům rozhlasové soutěže Concertino Praga, saxofonistovi Mártonu Bubregovi a klarinetistovi Bence Bubregovi, které doplní na varhany jejich maminka Linda Bubreg-Dobay.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)