Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 24. do 26. ledna
banner

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 24. do 26. ledna

René Herzán

Středa, 22. ledna 2020

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 24. do 26. ledna

Sláva českého piva a polských klobás, Vinná brána, plesy, maškarní pro děti, program v Ulitě a v Muzeu papírových modelů, beseda, výstava, geologická vycházka či koncerty Radůzy a Neila Zazy. To jsou tipy na některé akce, které se o víkendu od 24. do 26. ledna konají na Broumovsku.

V koncertním sále ZUŠ Broumov se dnes od 16:30 hodin koná třídní koncert žáků smyčcového a klarinetového oddělení. Hrát budou žáci učitelů Rudolfa a Ilony Vogelových a Josefa Krečmera.

Jak domácí sýry a další mléčné produkty?, tak se jmenuje téma besedy, která se koná dnes v Městské knihovně v Broumově. Začne se v 17 hodin.

Dnes v 17 hodin bude v Dětské galerii Lapidárium ve Vzdělávacím a kulturním centru Klášter Broumov zahájena vernisáž výstavy mladé české umělkyně Karímy Al-Mukhtarové The Different Story. Součástí vernisáže bude komentovaná prohlídka s autorkou a kurátorem výstavy. Pro dětské návštěvníky bude připraven doprovodný program, který pomůže v hledání odpovědi na otázku "kdo jsme".

V Jiráskově divadle v Hronově bude dnes koncertovat česká zpěvačka Radůza. Začátek koncertu je v 19 hodin.

Ve 20 hodin dnes vystoupí v undergroundovém klubu Eden v Broumově americký král světového melodického rocku své generace Neil Zaza. Koncertní spoluhráč takových legend jako Steve Vai nebo Joe Satriani. Neil Zaza je vysoce uznávaný americký, melodický kytarista, známý zejména svou speciální technikou, stejně jako kombinováním klasických a moderní ch kytarových prvků. Kromě svých vlastních aktivit a koncertů je často vyhledávaným koncertním spoluhráčem světových mistrů jako Steve Vai, Dweezel Zappa či Joe Satriani, které doprovází na turné při živých přehlídkách. Metalová část rockové veřejnosti si ho také pamatuje jako člena skupiny Firehouse.

V pátek ve 20 hodin začne na sále Obecního domu v Božanově Hasičský ples. K tanci a poslechu bude hrát skupina Ledvine Stones. A nebude se ani moc uklízet a hned druhý den, v sobotu ve 14 hodin, začne na stejném místě Dětský maškarní karneval.

V sobotu a v neděli připravilo Muzeum papírových modelů v Polici nad Metují pro nejmenší návštěvníky interaktivní dílničku. Díky ní si můžete z Muzea odnést exkluzivní dárek v podobě vlastnoručně slepeného modelu. Otevřeno je od 9 do 17 hodin.

Na zimní geoturistický výlet s geologem Geoparku Broumovsko se můžete vydat v sobotu, sraz je v 8 hodin na autobusovém nádraží v Broumově. Vyrazíte pak ze Šonova až na vrchol šonovské sopky.

Dům dětí a mládeže Ulita Broumov připravil na sobotu program pro děti nazvaný Dřevobytí. Vlastnoručně si tu můžete vyrobit dřevěnou hračku. V 9 hodin začátek!

Centrum Walzel v Meziměstí zve na tradiční akci nazvanou Sláva českého piva a polských klobás. V sobotu od 14 hodin se bude čepovat 15 druhů českých piv, vařit, opékat, udit a grilovat se bude několik druhů polských klobás. Hospodské písničky bude hrát kapela Klapeto. Ve 20 hodin zde začne Oldies Disco Párty s DJ Petrem Faltou a jeho videoprojekcí.

V Salonu Walzel se také ve 14 hodin otevře Vinná brána, která se koná pod záštitou doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc., legendy mezi vinaři. Přijďte ochutnat desítky vín z moravských a českých vinařství. K vínům vyzkoušejte speciality místních dodavatelů – maso a masné výrobky manželů Bošinových, ovčí sýry manželů Menčíkových či lahodné marmelády Lenky Wimmerové.

Divadelní soubor Natalie Venturové v sobotu v Městském divadle v Broumově uvede muzikálovou pohádku Lotrando a Zubejda podle filmové předlohy Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. Opona se zvedne v 15 hodin.

Město Police nad Metují a Ostrostřelecká garda Polická spolek "RADECKÝ" zvou na XIII. Ostrostřelecko-městský ples, který začne v Pellyho domech v sobotu ve 20 hodin. Hrát bude Bumble Bee Band.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)