Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 29. listopadu do 1. prosince
banner

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 29. listopadu do 1. prosince

René Herzán

Středa, 27. listopadu 2019

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 29. listopadu do 1. prosince

Den otevřených dveří Gymnázia Broumov, divadlo, program v Ulitě, Zimní táboření na Hvězdě, ale hlavně rozsvěcení obecních a městských stromů s doprovodným programem. To jsou tipy na akce, které se o víkendu od 19. listopadu do 1. prosince konají na Broumovsku.

V rámci pořadu DialogCafé se dnes koná beseda s jedním ze zakladatelů Občanského fóra Josefem Skalníkem nazvaná Umění v disentu. V Kreslírně bývalého klášterního gymnázia v Broumově se začne v 18 hodin.

V kině v Teplicích nad Metují dnes vystoupí legendární folková kapela Nezmaři. Doprovodí je dětský sbor ZUŠ Broumov z pobočky v Teplicích nad Metují. Začátek koncertu je v 18 hodin.

Od pátka do neděle se koná Zimní táboření na Hvězdě. Už 56. ročník začne v 18 hodin promítáním na Chatě Hvězda. Přednášet a promítat bude Oldřich Jenka. Slavnostní zahájení začne v sobotu v 16:30 hodin zapálením vatry, následně vystoupí trampská kapela Slaveňáci.

Gymnázium Broumov zve všechny zájemce o studium, všechny bývalé absolventy a všechny příznivce školy na Den otevřených dveří, který se bude konat v sobotu od 9 do 12 hodin. Přijďte se podívat, jak se učí v 21. století!

Děti jsou v sobotu zvány do Ulity na vítání adventu. Připraveny budou dílničky, pečení, vánoční oběd i zdobení stromečku a zpívání. Je nutné se předem přihlásit. Program začíná v 9 hodin.

V sobotu končí Meziměstské divadelní hry. Domácí Divadelní soubor J. K. Tyl uvede hru S tvojí dcerou ne, a to hned dvakrát! Představení začnou v 15 a v 18 hodin.

Už v sobotu se budou rozsvěcet vánoční obecní stromy. Program v Křinicích začne v 16 hodin. Rozsvítí se strom a do místního obecního domu přijdou i čerti. O hodinu později se začne v Hejtmánkovicích na hřišti místního Sokola. Vystoupí děti z MŠ a budou se prodávat věci s vánoční tematikou.

Od první až do čtvrté adventní neděle, tedy od 1. do 22. prosince, bude ve výstavní síni Muzea Broumovska v klášteře otevřená vánoční výstava s názvem ...a přišel čas Vánoc... Její uspořádání inicioval Klub seniorů Radost Broumov ve spolupráci s Muzeem Broumovska, Informačním centrem Broumovska, ZUŠ Broumov a polskými spolky Koło Gospodyń Wiejskich Bożków a Koło Gospodyń Wiejskich Jugów. Vernisáž začne v neděli ve 13 hodin.

Také v neděli budou rozsvěcet vánoční stromy. V Meziměstí začne program Adventního jarmarku v Centru Walzel ve 13 hodin. Vystoupí školní děti a v 17 hodin se rozsvítí strom. V Polici nad Metují se začne v 16 hodin. Vystoupí zde Divadlo Lůza s představením Betlém Live. Na Mírovém náměstí v Broumově začne v 16:30 hodin pohádka O čertici Bertě. Následovat bude rozsvícení stromu a koncert Adély Jonášové. Nejdřív ale v 17:30 hodin slavnostně převezmou terénní vozidlo broumovští hasiči.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)