Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. srpna do 1. září
banner

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. srpna do 1. září

René Herzán

Čtvrtek, 29. srpna 2019

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. srpna do 1. září

Závěrečné koncerty festivalů Za poklady Broumovska a Varhanní léto, divadlo na Kačeří, sportovní víceboj, Zahrádkářská výstava, slavnostní otevření nového sportoviště, přednáška, vernisáž výstavy, noční prohlídky kláštera, dožínky v nedalekém Polsku či fotbal. To jsou tipy na některé akce, které se o víkendu od 30. srpna do 1. září konají na Broumovsku.

V kostele Nanebevzetí Panny Marie v Polici nad Metují dnes v 18 hodin začne koncert duchovní hudby. Zpívat bude Kateřina Pfeiferová, na varhany ji doprovodí Antonín Hubka.

Dvěma koncerty končí festival Varhanní léto 2019. První se uskuteční už dnes od 19 hodin, druhý v sobotu v 15:30 hodin. Při obou koncertech přivítá kostel Panny Marie Pomocné v Teplicích nad Metují Duo Braunensis.

Ve víceúčelovém sportovním areálu v Polici nad Metují se v pátek a v sobotu bude konat 15. ročník Míčového víceboje. Na již přihlášené týmy čeká deset míčových disciplín.

Od pátku do neděle se v Teplicích nad Metují koná 15. regionální Zahrádkářská výstava. Jsou připraveny expozice regionálních zahrádkářských organizací, ukázky kaktusářů, citrusářů či bonsajistů. Každý den bude také probíhat doprovodný program.

V údolí pod barokním zámečkem Skály na Bischofsteinu leží Studnice zvaná Drajborna, která je součástí obce Jívka - Vernéřovice. U stodoly za chalupou č. p. 149 začne v sobotu v 10:32 hodin vernisáž čtyřiadvacetihodinové výtvarné výstavy Drajborna sobě.

Ve Sportovním areálu Emericha Ratha v Broumově se v sobotu v 15 hodin slavnostně otevře street workoutové hřiště. Těšit se můžete na profesionální workoutisty, ukázky zdravého cvičení a profi vystoupení.

V sobotu v 16 hodin začne v Muzeu Broumovska vernisáž výstavy nazvané Friedrich Iwan. Ta se pořádá u příležitosti 130 let od narození krkonošského malíře, ilustrátora a grafika. Výstava potrvá do 6. října.

Závěrečný koncert 14. ročníku festivalu Za poklady Broumovska se uskuteční v sobotu 31. srpna od 18 hodin v božanovském kostele sv. Máří Magdalény a představí naši přední sopranistku Evu Urbanovou v doprovodu Moravského klavírního tria, s nímž při podobných projektech úzce spolupracuje v převážně operním repertoáru.

V Zeleném domečku v Polici nad Metují se v sobotu uskuteční přednáška malířky Venduly Chalánkové. Začne se v 19 hodin.

V sobotu v 19:30 hodin jste zváni na tradiční divadelní představení na Kačeří v Lachově. Divadlo z Mostu uvede detektivní komedii, kterou pomůžou vyřešit diváci, nazvanou Splašené nůžky. V případě nepřízně počasí se bude hrát v divadélku na půdě, jinak jako vždy na zahradě pod penzionem.

V sobotu ve 20 a 21:30 hodin začínají v broumovském klášteře noční hrané prohlídky nazvané Za tajemstvím Turínského plátna. Bude se hledat vzácné Turínské plátno a objevovat jeho tajemství. Během prohlídky projdete potemnělými zákoutími tajuplného kláštera a potkáte řadu historických postav.

Broumovák Oliver Malina Morgenstern režíroval dokumentární film Bojovníci ze západní a východní fronky - deníček RAF. ČT 2 jej vysílá v neděli od 10 hodin.

V nedaleké polské Ścinawke Średnie se v neděli konají dožínky. V místní sportovní hale se začíná ve 12 hodin.

Fotbalisté Spartaku Police nad Metují a Slovanu Broumov si opět nemohou zajít na fotbal druhého jmenovaného týmu, protože oba týmy hrají v neděli od 17 hodin na domácích hřištích. Spartak přivítá v krajském přeboru tým RMSK Cidlina, do Broumova přijedou k zápasu 4. kola 1. A třídy Třebechovice.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)