Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 4. do 6. října
banner

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 4. do 6. října

René Herzán

Čtvrtek, 3. října 2019

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 4. do 6. října

Koncert skupiny Stromboli, brigáda a promítání filmů na Bischofsteinu, program v Klubu ROK, black metalový koncert, přednáška a prohlídka smuteční síně či vernisáže výstav. To jsou tipy na akce, které se o víkendu od 4. do 6. října konají na Broumovsku.

V Zeleném domečku v Polici nad Metují dnes vernisáží začne výstava mapující práci etablovaného architekta Milana Weinera, který se zapsal svým neopakovatelným rukopisem do krajiny Broumovska a Náchodska. Vernisáž začne v 18 hodin. Výstava potrvá do 27. října.

Smart kvíz je celovečerní zábavně-vědomostní klání, ve kterém startující tým čeká 50 otázek z různých témat. Soutěž se uskuteční v pátek od 19 hodin v restauraci U Tří růží v Broumově. Je nutné se předem přihlásit.

V sobotu bude brigáda ve skalách na Bischofsteinu. Sraz je v 9 hodin, nářadí s sebou! Následně, cca od 14 hodin se budou na zámečku promítat lezecké filmy z Ádru a Teplic. Promítání se bude opakovat od 16 a 18 hodin.

V sobotu ve 14 hodin se otevře Klub ROK na Masarykově třídě v Broumově. Přijďte si zahrát hry a prostě se pobavit. V 18 hodin zde začne vernisáž výstavy Obrázky z batohu a ze šuplíku. Výstava potrvá do 2. listopadu.

V Obecním domě v Machově vystoupí v sobotu legendární kapela Stromboli s Michalem Pavlíčkem či Bárou Basikovou (od 21 hod.) Jako předkapela vystoupí od 19:30 hodin bubeník Miloš Maier s bubenickou show Drumming Syndrome.

Dvě kapely ze současné špičky undergroundového black metalu zavítají v sobotu na místo, jež dodá jejich hudbě kulisu, která se již nebude opakovat. Ve vernéřovickém Soulkostele od 20 hodin zahrají kanadští Spectral Wound a dánští Afsky.

V rámci festivalu Den Architektury jste zváni na komentovanou prohlídku, přednášku a diskusi o nové smuteční síni v Broumově. Akad. Arch. Pavel Rydlo přiblíží, jak se snaží neokázalá, hliníkem opláštěná dřevostavba navázat na místní historickou tradici, na stopy německého vlivu ve zdejší lidové architektuře obecně a na specifickou formu nedalekého památkově chráněného dřevěného kostelíku. Těšit se můžete také na doprovodný program koncertního mistra Filharmonie HK – violoncellisty Petra Lichého, který zahraje skladbu Johanna Sebastiana Bacha. Sraz je v neděli v 15 hodin před smuteční síní.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)