Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 6. do 8. září
banner

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 6. do 8. září

René Herzán

Čtvrtek, 5. září 2019

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 6. do 8. září

Podzimní trh v klášteře, tři vernisáže výstav, cyklistický závod Rallye Sudety, letní kino, závody na letišti a v Meziměstí, vědomostní soutěž či setkání přátel Pěkova a Honů. To jsou tipy na některé akce, které se o víkendu od 6. do 8. září konají na Broumovsku.

Máme tu hned tři vernisáže výstav! Ve výstavní síni LokArt v Café Herzog v Broumově začne dnes v 17 hodin výstava děl – obrazů studentek pražské AVU z malířských ateliérů Jiřího Petrboka, Marka Meduny a Josefa Bolfa a mladých sochařů Jana Dostála, Martina Gabriela a Tomáše Pavlackého. Výstava nazvaná Girls, Girls, Girls and Boys zde potrvá do 30. září.

V Dětské galerii Lapidárium v broumovském klášteře začne dnes v 18 hodin vernisáží výstava Anežky Hoškové My beautiful twisted nightmares in aurora rainbow darkness. Výstava potrvá do 25. října.

V Zeleném domečku v Polici nad Metují začne v pátek výstava dvou polských výtvarníků. Zatímco dílo Slavy Iljašenka je v Polici nad Metují poměrně známé, Anna Larina-Dzmira je zcela novou tváří. Vernisáž začne v 16 hodin, výstava potrvá do 29. září.

Slovem a obrazem se jmenuje program, který začne v pátek v 17 hodin na sále Pellyho domů v Polici nad Metují. Na úvod bude prezentace knih, následovat bude vernisáž výstavy plakátů z workshopu a večer zakončí koncert jazzových melodií v podání Bohdana Janeczka a jeho přátel.

Smart kvíz je celovečerní zábavně-vědomostní klání, ve kterém startující tým čeká 50 otázek z různých témat. Soutěž se uskuteční v pátek od 19 hodin v restauraci U Tří růží v Broumově. Je nutné se předem přihlásit.

Poslední letní promítání v Broumově! V pátek od 21 hodin se bude na Dětském hřišti promítat film Mama mia!.

V sobotu se v Teplicích nad Metují a okolí jede 25. ročník cyklistického maratonu, jednoho z nejlepších, nejtěžších a nejdrsnějších horských maratónů v České republice, Rallye Sudety 2019. Start je v 8 hodin.

V sobotu ve Sportovní hale na Spořilově v Broumově odstartuje 6. ročník hráči oblíbené Amatérské florbalové ligy Broumov – AFL Broumov. Začátek prvního kola je od 8 hodin a konec se očekává v 19:30 hodin. První kolo má na programu 24 zápasů a zúčastní se ho 12 týmů ze 16 startujících v celém ročníku.

Od 8:30 do 13 hodin se v sobotu na nádvoří broumovského kláštera a v přilehlé klášterní zahradě koná tradiční Podzimní trh s bohatou nabídkou kvalitních regionálních produktů a s občerstvením. Chybět nebude tradiční trdelník, pekařské či dřevěné výrobky, sirupy a medovina, koření a textilní výrobky.

Na letišti v Broumově se v sobotu koná Memoriál Jiřího Janečka a Petra Nováka, což je závod v běhu na 2 kilometry, jízdě na kole do Božanova a zpět a vypití různých nápojů. Start je v 10 hodin.

V sobotu od 13 hodin odstartuje automobilový závod do vrchu Hronovské zatáčky. Ten pořádá Broumovák Lukáš Dorinský!

V sobotu od 15 hodin se u Honského rybníka v Pěkově uskuteční Setkání přátel a obyvatel Pěkova a Honů. Jsou připravené atrakce pro děti a samozřejmě občerstvení. Od 19 hodin bude hrát skupina Návštěvníci.

V Meziměstí na náměstí odstartují v neděli v 9 hodin mládežnické kategorie silničního běhu Meziměstím a okolím. Hlavní závod mužů a žen odstartuje v 10:30 hodin.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)