Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Největší akce Muzea papírových modelů letošní turistické sezony se blíží
banner

Největší akce Muzea papírových modelů letošní turistické sezony se blíží

Pavel Frydrych, ředitel Muzea papírových modelů

Úterý, 20. srpna 2019

Největší akce Muzea papírových modelů letošní turistické sezony se blíží

Stejně jako v loňském roce se s blížícím koncem prázdnin v Polici nad Metují uskuteční Den Muzea. V roce 2018 se Muzeu papírových modelů (MPM) podařilo přivést poprvé v historii vlak do Police a celá akce oslovila více jak 200 lidí.

V letošním roce se do Police vlakem nesvezete. Ale přesto bude stát návštěva Dne Muzea za to. Kromě předpokládatelných věcí, kterými jsou modelářský workshop a možnost popovídat si s modelářem o jeho práci a komentovaných prohlídek expozice, je toho připraveno dost a dost.

Začneme od začátku. Hned od deváté ráno budou mít návštěvníci Dne Muzea možnost vyzkoušet si program virtuální reality. Po nasazení speciálních brýlí uvidíte svět úplně jiný, než jak jste zvyklí.

V Bezděkových sadech (autobusové nádraží) bude ve spolupráci s firmou Viridium připraven pro nejmenší skákací hrad. Kotoulům, saltům nebo jenom prostému skákání se meze nekladou.

Od 13 hodin je pro milovníky výtvarného umění připravena komentovaná prohlídka výstavy grafika Jiřího Slívy s názvem Humor v grafice.

Muzeum myslelo i na maminky s nejmenšími dětmi. Na Den Muzea nabízíme možnost zjistit a zkusit si, co znamená "znakování", nebo, chcete-li "znaková řeč pro miminka". Vše vysvětlí, předvede a poradí Jana Letzelová od 14 hodin.

Prvním vrcholem Dne Muzea bude bezesporu křest lodi před Muzeem. Na konci školního roku vznikla v rámci grantových výzev Máme rádi Broumovsko a Města Police nad Metují stavba interaktivní lodi, napojené na písečnou pláž. Od začátku prázdnin můžou všichni na facebooku navrhovat jméno lodi a komise složená z autorů stavby z nich jedno vybere. Vítěz bude obdarován hned dvakrát – za prvé se společně s autory ujme samotného křtu lodi (od 14:30 hodin) a za druhé dostane malý dárek od MPM.

Po křtu lodi přijde další vrchol Dne Muzea. Na Terase před budovou vystoupí se svým písničkovým programem pro děti Terezie Palková. Terezie je už etablovaná zpěvačka a její dětské pásmo znají děti téměř po celé republice. Koncert začne bezprostředně po křtu korábu, zhruba v 15 hodin.

A navíc pro úplně všechny návštěvníky bude po celou dobu Dne Muzea zvýhodněné vstupné do jeho expozice.

Tak neváhejte a přijďte se loučit s létem do Police nad Metují, do Muzea papírových modelů, které je místem, kde papír ožívá. A nejen papír, ale díky Muzeu ožívá celý veřejný prostor kolem něj.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)