Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Neprůjezdný Pěkov
banner

Neprůjezdný Pěkov

MP, foto archiv obec Pěkov

Úterý, 2. května 2023

Neprůjezdný Pěkov

Od konce května do konce června bude zcela neprůjezdná silnice přes Pěkov.

Od 29. května bude zahájena reklamační oprava komunikace č. II/303 v části průjezdního úseku přes Pěkov. Oprava bude prováděna za úplné uzavírky, přičemž dokončení prací se v tuto chvíli předpokládá do 30. června 2023. Dodržení termínu mohou ovlivnit klimatické podmínky, nebo skutečný stav spodních konstrukcí vozovky po jejich odkrytí. K opětovnému uzavření silnice dochází kvůli reklamaci. Oprava bude probíhat za úplné uzavírky. „Přesto, že jsme za město usilovali o zajištění kyvadlového průjezdu opravovaným úsekem, budou práce prováděny při úplné uzavírce komunikace. Doprava mezi Policí a Broumovem tak bude probíhat po objízdné trase přes Lachov – Bohdašín – Jetřichov,“ říká Jiří Škop, starosta města Police nad Metují, pod nějž Pěkov správně spadá. Úplná uzavírka komunikace je nezbytná pro rychlé provedení opravy, v případě částečné uzavírky by si oprava vyžádala více času, což by v konečném důsledku mělo větší negativní dopad na život v obci.

Investorem stavby je Královéhradecký kraj. Stavební práce bude provádět firma COLAS CZ, a.s. Podle informací zástupce této společnosti, Ing. Jana Neradílka, byla divize firmy, která původně realizovala rekonstrukci průjezdního úseku, rozpuštěna, a na místo budou nasazeni zkušení pracovníci, neboť je zájmem firmy uvést stavbu do stavu, v jakém bude schopna fungovat po další desítky let. Oprava bude prováděna v délce 1,3 km – počátek úseku bude na úrovni pěkovské hasičárny, konec úseku je za Restaurací U Laudona.

Technologicky bude stavba provedena tak, že po odfrézování asfaltového krytu vozovky dojde v polovině jednoho jízdního pruhu k odebrání konstrukčních vrstev vozovky a obnově stabilizační vrstvy. Práce budou prováděny z druhé (volné) poloviny vozovky. Po dokončení prací bude obnovena vrstva betonové stabilizace, a následně položena podkladní vrstva asfaltu (předpoklad 14. 6.). Poté se bude pracovat stejným postupem na druhé polovině vozovky. Ke konečnému položení asfaltových vrstev by mělo dojít 29. 6. (pokladní vrstva) a sjednocující vrstva v celé šíři 30. 6. 2023.

Police nad Metují v tuto chvíli jedná o zajištění náhradní autobusové dopravy, která by stavbou mohla projíždět: „V tuto chvíli budeme jednat s organizátorem veřejné dopravy o zajištění náhradní autobusové dopravy po dobu stavby, aby v době uzavírky komunikace bylo zajištění dojíždění do škol, do zaměstnání nebo k lékaři,“ uvádí starosta Škop.

Ten zároveň žádá řidiče a občany o pochopení: „Přestože město není investorem této stavby, a nemá reálnou možnost ovlivnit termíny či způsob provádění prací, si touto cestou dovolím požádat občany a řidiče, aby měli pro zvolený postup prací pochopení, a obrnili se po dobu jednoho měsíce potřebnou trpělivostí,“ uzavírá.

 

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)