Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Noční hrané prohlídky broumovského kláštera se vydávají za tajemstvím Turínského plátna
banner

Noční hrané prohlídky broumovského kláštera se vydávají za tajemstvím Turínského plátna

Kateřina Ostradecká

Sobota, 29. června 2019

Noční hrané prohlídky broumovského kláštera se vydávají za tajemstvím Turínského plátna

Léto je tu a spolu s ním i Noční hrané prohlídky v broumovském benediktinském klášteře. Návštěvníkům národní kulturní památky nabídnou během července a srpna pravidelné výpravy Za tajemstvím Turínského plátna.

Tajemné noční hrané prohlídky odstartovaly v pátek 28. června a během léta se uskuteční ještě v dalších pěti termínech: 12. 7., 26. 7., 9. 8., 23. 8. a 31. 8. 2019, vždy od 20:00 a 21:30 hodin.

Návštěvníci budou spolu s průvodci odhalovat tajemství vzácného Turínského plátna, jehož kopie je vystavena v klášterním refektáři. Během prohlídky projdou potemnělými zákoutími nejkrásnějších historických interiérů a potkají řadu historických postav. Vstupné na prohlídky je 180 korun, snížené 120 korun. Doporučujeme rezervaci míst na emailu: prohlidky@klasterbroumov.cz. Noční hrané prohlídky doplňují nabídku klasických nočních prohlídek, které se konají vždy v pátek a v sobotu od 20:00 a 21:30 po celé léto. Termíny je možné nalézt na webu www.klasterbroumov.cz.

Letošní letní novinkou broumovského kláštera jsou podvečerní prohlídky, které se budou konat pravidelně vždy od 18 hodin, po celé léto. "Nabídkou podvečerních prohlídek reagujeme na vysoké letní teploty, které návštěvníky regionu vysílají spíše k vodě než do historických památek. Takto budou mít zájemci možnost strávit odpoledne u vody a v podvečer, kdy opadnou největší horka, zavítat na prohlídku kláštera, kterou mohou spojit i s večeří v klášterní restauraci U Tří růží nebo s posezením v klášterní kavárně," uvedl Aleš Freiwald z Agentury pro rozvoj Broumovska, která v klášteře provozuje prohlídkové okruhy.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)