Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Nová zelená úsporám Light na Broumovsku
banner

Nová zelená úsporám Light na Broumovsku

Michaela Mašková, foto archiv MAS Broumovsko+

Pondělí, 24. července 2023

Nová zelená úsporám Light na Broumovsku

Také na Broumovsku je možné využít program Nová zelená úsporám Light (NZÚL), díky kterému mohou nízkopříjmové domácnosti čerpat finanční prostředky na zateplení domu a instalaci obnovitelných zdrojů energie. MAS Broumovsko+ chystá pro zájemce konzultační den a odbornou podporu, která je bezplatná. 

Konzultační den proběhne MAS v pátek 28. 7. 2023 od 14 do 17 hodin. Konzultační den bude pořádaný ve spolupráci s Davidem Knillem, zástupcem kanceláře EKIS Police nad Metují, kteří dělají odbornou oporu pro MAS Broumovsko+ od začátku, co MAS začala poradenství ohledně NZÚL pro Ministerstvo životního prostředí zajišťovat. „Od nového roku eviduje MAS Broumovsko+ více než 110 žadatelů z Broumovska (většina těchto žadatelů jsou senioři), kterým pomáhá s jejich žádostmi o dotace. Aktuálně je přibližně 70 schválených žádostí ve výši více jak 7 000 000 Kč. Díky spolupráci s kanceláří EKIS Police nad Metují máme pro konzultace s žadateli zajištěnou odbornou podporu, což má jistě také vliv na fakt, že všechny doposud podané a hodnocené žádosti, se kterými pomáhala MAS Broumovsko+ jsou úspěšné, tzn. že o jejich žádosti bylo ze strany ministerstva životního prostředí kladně rozhodnuto,“ vysvětluje Dominika Sedláčková z MAS Broumovsko+.

V rámci konzultačního dne bude David Knill informovat nejen o možných energetických úsporách v rámci Nové zelené úsporám Light, která je pro omezenou skupinu oprávněných žadatelů (nízkopříjmové domácnosti), ale také v rámci klasické Nové zelené úsporám včetně vysvětlení rozdílu mezi těmito programy. Konzultace budou probíhat v Kreslírně v klášteře a pro zájemce budou zdarma. Pro více informací o konzultační den je možné se obrátit na Dominiku Sedláčkovou z MAS Broumovsko+ na telefon: 737 207 534, či e-mail: mas.manazer@broumovsko.cz .

 

Co je program Nová zelená úsporám Light?

Nová zelená úsporám Light (NZÚL) je program v rámci kterého mohou nízkopříjmové domácnosti čerpat finanční prostředky na zateplení svého domu a instalaci obnovitelných zdrojů energie.

MAS Broumovsko+ pro zájemce o NZÚL poskytuje BEZPLATNÉ poradenství:

  • provedeme Vás celým procesem podání žádosti (společně zajistíme všechny potřebné přílohy žádosti, vč. odborného posudku),
  • jsme Vám oporou při komunikaci se Státním fondem Životního prostředí ČR,
  • po úspěšné realizaci společně dovedeme Váš projekt až do finále (společně zpracujeme a podáme závěrečnou zprávu).

Základní informace o NZÚL:

Do kdy je možné žádat: do vyčerpání finančních prostředků alokovaných pro tento program – aktuálně nemáme informaci, že by se mělo blížit vyčerpání této částky.

Kdo může žádat: vlastník nebo spoluvlastník rodinného domu, ve kterém má trvalý pobyt počínající před 12. 9. 2022 a zároveň, osoba pobírající starobní důchod, invalidní důchod 3. stupně nebo příspěvek na bydlení. V domě nesmí žít žádná osoba běžně výdělečně činná (výjimkou je vlastní podnikání starobních a invalidních důchodců). Pokud jste již žádali na zateplení, můžete podat další žádost pouze na instalaci solárního systému, nemůžete znovu podat žádost na jakékoliv opatření týkající se zateplení.

Realizace: do 1 roku ode dne vydání kladného rozhodnutí ministra (nikoliv ode dne podání žádosti). Žádost můžete podat před provedením prací, v jejich průběhu i po jejich ukončení. Dotaci je možné využít zpětně na realizace uskutečněné již od 12. 9. 2022.

Max. podpora pro žadatele: celkem až 240 000 Kč (platba formou zálohy, tj. vyplacení celé částky před realizací, pokud jste nerealizovali před podáním žádosti).

Poradce NZÚL: Renata Stečínská, telefon: 737 101 857, E-mail: poradce.nzul@broumovsko.cz

Konzultační hodiny:
Po-St 09:00-11:30, 12:30-15:00
NÁVŠTĚVY JSOU MOŽNÉ POUZE PO PŘEDCHOZÍ DOMLUVĚ.

https://www.mas.broumovsko.cz/pro-zadatele/nova-zelena-usporam-light/

https://novazelenausporam.cz/nzu-light/

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)