Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Příležitost k rozvoji
banner

Příležitost k rozvoji

Michaela Mašková

Úterý, 2. ledna 2024

Příležitost k rozvoji

Novoroční editorial    

Vážení čtenáři a čtenářky Našeho Broumovska,

v roce 2024 vstupuje zpravodajský web Naše Broumovsko do 11. roku své existence, a právě v tomto roce dostává nebývalou příležitost k dalšímu rozvoji. 

Když jsme se v listopadu minulého roku dozvěděli, že projekt Našeho Broumovska uspěl ve výzvě Local Media for Democracy vyhlašované Journalismfund Europe, byli jsme příjemně překvapeni. Svědčí to o tom, že si evropské instituce uvědomují, že právě podpora malých regionů je důležitá. A stejně tak podpora regionální žurnalistiky, o které se na profesionální novinářské scéně mluví v poslední době stále častěji. Celostátní média pokrývají velká téma, ale kdo se dokáže lépe dostat k detailu, k tomu, co se skutečně odehrává na periferii?

Co nám vlastně tato podpora přináší? Poprvé za dobu své existence si můžeme dovolit pracovat v týmu dvou novinářů. Možná jste si všimli, že od prosince 2023 se na webu začaly objevovat texty Báry Fialové, která se stala redaktorkou Našeho Broumovska a tímto ji ještě jednou vítám na palubě. Možnost pracovat v týmu nám umožní širší a pečlivější pokrytí událostí v regionu. Otevírá se nám také prostor více se věnovat propojení aktivních lidí a organizací na Broumovsku. Byli bychom rádi, kdyby se web Naše Broumovsko stal místem, kde najdete čím dál víc informací o akcích, událostech a zajímavých lidech. Koneckonců, které jiné médium v regionu může tento prostor nabídnout? Pomozte nám s tím i vy a neváhejte nás kontaktovat se zajímavými tipy a informacemi. Vždyť novináři jsou hlídací psi demokracie a jsou tady pro vás. 

Hlavním přínosem našeho rozvojového projektu jsou však novinářské workshopy pro veřejnost., které jsme nazvali Novinářský simulátor. Smyslem Simulátoru je dát hlas všem lidem, skupinám a komunitám na Broumovsku, zkrátka každému, kdo má chuť přinášet pohled na dění v regionu. Věříme, že na konci projektu bude Naše Broumovsko tvořit širší tým pravidelných přispěvatelů. Konkrétní informace, a především data konání seminářů, zveřejníme tento měsíc. Buďte u toho s námi.  

V závěru tohoto novoročního editorialu bych se ještě ráda ohlédla za uplynulým rokem na webu Naše Broumovsko. Nebyl vždy jednoduchý, ale řekla bych, že byl úspěšný. S radostí sledujeme, že roste počet našich pravidelných čtenářů a také odběratelů newsletteru. Ohlasy a čtenost některých textů předčily naše očekávání. Díky tomu lépe víme, jaké texty chcete číst Vy, naši čtenáři. Snad můžu za náš tým slíbit, že se budeme snažit dostát očekáváním a přinášet nejen aktuální a praktické zprávy, ale také investigativní texty. Těšíme se na tipy a podněty od vás. Díky nim společně zlepšujeme informovanost v celém regionu Broumovska.

Vážené čtenářky a čtenáři, děkujeme za dosavadní přízeň a přejeme všem vše dobré do nového roku, spokojenost a chuť zapojit se do místního dění.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)