Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Nový grafikon přináší přímé spoje a další drobné změny v dopravě

Nový grafikon přináší přímé spoje a další drobné změny v dopravě

Bára Fialová, Doprava KHK, foto archiv

Pondělí, 11. prosince 2023

Nový grafikon přináší přímé spoje a další drobné změny v dopravě

Od neděle 10. prosince začaly v celé republice platit nové jízdní řády. Změny v dopravě vycházejí vstříc návštěvníkům našeho kraje. Posilují také přímé vlakové spojení mezi Broumovem a krajským městem. Úpravy se dočkaly také autobusové spoje.

Nově pojede z Broumova přímé spojení do Hradce Králové v pátek večer v 18:57, přímé spojení odtud tak nově bude od pátku až do neděle (dosud jezdil přímý vlak pouze v sobotu a neděli). V sobotu ráno zase nově pojede z Hradce Králové v 7:03 vlak s přímými vozy do Broumova.

„Úpravy přinášejí pozitivní změny v nabídce pro cestující a souvisejí zejména s turistickým charakterem oblasti Broumovska. První přímé ranní spojení z Hradce Králové do Náchoda a Broumova bylo dosud až po deváté hodině ranní, což z hlediska turistických cest může být příliš pozdě. Přímá spojení z Hradce Králové do Broumova a zpět byla zavedena na konci roku 2021 a od té doby se těší velké oblibě cestujících, kteří už nemusejí přestupovat ve Starkoči,” říká Martina Svatoňová z tiskového oddělení Královéhradeckého kraje.

 

Z Podorlicka nebo z Brna

Nově bude o víkendech a svátcích v letní sezóně jezdit z Chocně v 8:39 spěšný vlak přes Náchod do Teplic nad Metují s příjezdem v 10:12. „Toto spojení mohou k návštěvě Broumovska či Adršpašsko-teplických skal využít turisté z oblasti Podorlicka nebo díky přestupu v Chocni i ze vzdálenějších míst, například z Brna,“ vysvětluje Martina Svatoňová.

V souvislosti s tím bude zrušen také spěšný vlak v 11:48 z Teplic nad Metují do Náchoda, který jezdil o víkendech a v letní sezóně i o svátcích. Místo něj bude zaveden nový vlak o čtyři hodiny později. „Návrat z Teplic nad Metují již v 11:48 byl pro návrat z výletů příliš brzy, teď se vlak může vracet až v 15:48,“ dodává.

 

Přehled všech změn na Broumovsku

Linka V24 Sezónní spěšný vlak z Teplic nad Metují do Chocně nově pojede až v odpoledních hodinách (odjezd v 15:48), čímž se zlepší možnosti návratu z atraktivní oblasti Adršpašsko-teplických skal.

Linka V30 Spoje s odjezdem v 22:47 ze Starkoče bude nově veden přímo do Broumova bez nutnosti přestupu v Meziměstí.

Linka V32 Dochází k omezení zastavování vybraných spojů v zastávce Dědov, a to z důvodu minimálního využití.

Linka 371 V pracovní dny dojde na trase Broumov – Teplice nad Metují k mírnému rozšíření nabídky spojení. Nově bude zajištěn spoj z Teplic nad Metují do Broumova v 10:03 (dnes spoj začínal až ve Vernéřovicích). Rovněž bude zajištěno spojení v 17:05 z Teplic nad Metují do Broumova na noční směnu. V opačném směru dojde k prodloužení dopoledního spoje v 10:20 z Broumova až do Teplic (dnes končí v Meziměstí). Spoj v 16:40 z Broumova bude z provozních důvodů veden již v 16:20.

O víkendech dojde po projednání s obcemi k dílčím úpravám víkendových spojů. Nově upravené spoje zajistí dopravu do zaměstnání pro ty, kteří pracují i o víkendech v Broumově a dojíždí z Teplic nad Metují a Vernéřovic. Rovněž dojde k úpravě časových poloh spojů, které zajíždí do Adršpachu a Zdoňova tak, aby byly lépe využitelné pro turistickou dopravu. Na téže lince dojde ke zrušení nevyužitého každodenního spoje po 19. hodině z Teplic nad Metují do Meziměstí.

Linka 360 Na lince 360 dojde na základě požadavku obce k rozšíření obsluhy místní části České Metuje Vlásenka.

Dále na lince dojde k posunu o 60 minut dvou spojů z Teplic nad Metují do Police nad Metují. Spoje v 10 a 18 hodin nově pojedou v 11 a 19 hodin. Tyto spoje budou zajištěny nově vozidlem od Broumova, obyvatelé Dědova, Žďáru nad Metují a České Metuje získají nově spojení z Broumova v 10:20 a 18:25.

Linka 361 Na lince přes Machov dojde o prázdninách k omezení spoje v 7 hodin ve směru Náchod. Tento spoj je veden zejména z důvodu školní dojížďky, ve stejný čas je přes Machov veden další spoj s možností dopravy do Police nad Metují na přípoj směr Náchod či Broumov.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)