Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Nový informační web pro ukrajinské občany
banner

Nový informační web pro ukrajinské občany

Zdroj: www.broumo-mesto.net

Čtvrtek, 17. března 2022

Nový informační web pro ukrajinské občany

Sdílíme informace Strategické rady regionu Broumovsko a DSO Broumovsko

Vznikl nový informační web pro ukrajinské občany prchající před válečným konfliktem i všechny, kdo chtějí jakkoli pomoci https://ukrajina.broumovsko.cz/ – díky partnerům Strategická rada regionu Broumovsko, DSO Broumovsko, Podnikatelský klub Broumovska, Agentura pro rozvoj Broumovska, města Broumov, Police nad Metují, Teplice nad Metují, region Broumovsko.

Dobrovolný svazek obcí Broumovsko v současné době zřizuje transparentní účet, na který bude možné přispět na financování všech nezbytných aktivit na Broumovsku. O jeho zřízení a možnosti pomoci zasláním finančního příspěvku Vás budeme informovat.

Pomoc měst a obcí Broumovska se nyní ve spolupráci s dalšími organizacemi soustředí zejména na ubytování přicházejících uprchlíků a zajištění nezbytné administrativy spojené s jejich pobytem na Broumovsku. První uprchlíci se přesouvají z provizorních ubytoven do jiného bydlení, pohledávka je především po bytech. Na území DSO Broumovsko bylo ke 14. 3. registrováno cca 330 válečných uprchlíků, v naprosté většině se jedná o ženy a děti.

Kontaktním místem pro osoby prchající z Ukrajiny je na Broumovsku budova Komunitního centra na adrese Lidická 174, 550 01 Broumov (budova dřívější školy ve Velké Vsi). Zde tým pracovníků a dobrovolníků poskytuje veškerý potřebný servis všem válečným uprchlíkům, od vyřízení víza po nabídku ubytování či zprostředkování pomoci úřadu práce, případné zajištění dostupné materiální pomoci ze sbírky, kterou organizuje město Broumov, a další činnosti. Na místě je k dispozici překladatelka do ukrajinštiny.

Garantovaná otevírací doba Komunitního centra: každý pracovní den v čase 8–15 hodin. Pro kontakt jsou zřízena tato dvě telefonní čísla: • +420 727 800 200 (komunikace v češtině) • +420 727 800 300 (komunikace v ukrajinštině) V nočních hodinách je kontaktním místem městská policie Broumov, linka 156, +420 491 504 222, +420 602 817 301. Nabídky pomoci v rámci regionu (ubytování apod.) můžete zasílat na e-mailovou adresu ukrajina@broumovsko.cz.

 Děkujeme, že se zajímáte o pomoc. Informace budeme průběžně aktualizovat.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)