Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Nový sportovní a relaxační areál v Bukovici
banner

Nový sportovní a relaxační areál v Bukovici

René Herzán

Pondělí, 19. dubna 2021

Nový sportovní a relaxační areál v Bukovici

Kdo projíždí v těchto dnech přes obec Bukovice u Police nad Metují, nemůže si nevšimnout čilého stavebního ruchu v prostoru bývalých tenisových a volejbalových kurtů za Sokolovnou. Po dlouhých 4 letech od zahájení prací kolem výstavby moderního sportovního a relaxačního centra obdržel vlastník nemovitosti (manželé Haukovi) stavební povolení a ihned byla zahájena výstavba nové sportovní haly, kterou může široká sportovní veřejnost využít především na tenis, volejbal, fotbal, badminton, nohejbal, a další míčové sporty.

Na vnitřní sportoviště a potřebné zázemí budou navazovat venkovní sportoviště, dětská hřiště, minigolf a odpočinkové zóny se zelení a protékajícím potokem. Součástí projektu je i nové parkoviště a oplocení celého areálu. Cílem vlastníků je vytvořit v tomto místě vhodné podmínky pro setkávání sportovců jak dospělých, tak samozřejmě dětí a s tím související výchova mládeže, činnosti sportovních oddílů a možnost odpočinku s přáteli, čehož se nám v posledním roce díky COVID-19 téměř nedostává.

„Výstavba je rozdělena do několika etap, snahou bude otevřít sportovní halu již v říjnu letošního roku. Po uvedení do provozu by měl region získat moderní areál, který na Náchodsku a Broumovsku zatím není a obec Bukovice se svými 350 obyvateli a sousední Police nad Metují bude mít podobné podmínky jaké mají sportovci v Hradci Králové nebo v Rychnově nad Kněžnou. Výstavba v centru CHKO podléhá přísným regulacím, které budou dodrženy a není podporována žádnou dotací z EU. V roce 2022, pokud bude příznivá hygienická situace, by měl být spuštěn nábor dětí do nově vytvořených oddílů,“ uvedl Petr Hauk.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)