Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Novým hejtmanem Královéhradeckého kraje se stal Martin Červíček
banner

Novým hejtmanem Královéhradeckého kraje se stal Martin Červíček

René Herzán

Pondělí, 2. listopadu 2020

Novým hejtmanem Královéhradeckého kraje se stal Martin Červíček

Na včerejším ustavujícím zasedání zastupitelstva Královéhradeckého kraje byl novým hejtmanem zvolen Martin Červíček, který byl lídrem koalice ODS, STAN a Východočeši. Dosavadní první náměstek hejtmana pro dopravu a silniční hospodářství dobře známý i na Broumovsku ve funkci vystřídal Jiřího Štěpána.

Královéhradecký kraj v příštích čtyřech letech povede koalice čtyř subjektů - ODS, STAN a Východočeši, Pirátů, Koalice pro Královéhradecký kraj (KDU-ČSL, VPM, Nestraníci) a Spojenců pro Královéhradecký kraj (TOP 09, HDK, LES), což je v podstatě spojení deseti různých subjektů.

Nový hejtman bude mít pět náměstků, což je o jednoho víc než hejtman minulý. Prvním náměstkem pro investice, informační technologie a inovace se stal Pavel Bulíček (Piráti), druhým náměstkem Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL), jenž bude řídit životní prostředí a zemědělství. Náměstkyní hejtmana pro sociální věci, cestovní ruch a kulturu se stala Martina Berdychová (Východočeši) a náměstkem pro finance Rudolf Cogan (STAN). Náměstkem pro školství a sport bude Arnošt Štěpánek (Piráti). Radním pro dopravu a majetek byl zvolen Václav Řehoř (ODS) a radním pro regionální rozvoj a dotace Adam Valenta (Piráti). Zdravotnictví povede lékař a bývalý primátor Hradce Králové Zdeněk Fink (HDK).

V zastupitelstvu jsou i tři zástupci Broumovska. Starosta Meziměstí Pavel Hečko, který v vykonával v posledních čtyřech letech funkci radního, místostarosta Police nad Metují Jiří Škop a bývalý starosta Teplic nad Metují, nyní ředitel destinační společnosti, Milan Brandejs.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)