Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Novým starostou Police nad Metují je Jiří Škop
banner

Novým starostou Police nad Metují je Jiří Škop

Michaela Plchová, foto archiv J. Škopa

Úterý, 25. října 2022

Novým starostou Police nad Metují je Jiří Škop

V Polici nad Metují se dohodla ODS spolu s ČSSD a nezávislými kandidáty

Na ustavujícím zasedání zastupitelstva Police nad Metují byl zvolen novým starostou Jiří Škop (ODS). Ten má za sebou již tři volební období v pozici místostarosty města. ODS v komunálních volbách získala 7 mandátů a pro Jiřího Škopa hlasovalo 661 voličů. ODS se celkově umístila na druhém místě za Sdružením pro rozvoj města (8 mandátů), které vedl dnes již bývalý starosta Jiří Beran. Ten ve volbách od voličů obdržel 652 hlasů. Pro obě strany bylo složité najít shodu na osobě nového starosty, rozhodnutí tedy padlo až na ustavujícím zasedání ve středu 19. října. Jiří Škop získal ve volbě starosty 12 hlasů díky dohodě s ČSSD. Ta do voleb kandidovala v koalici Nezávislí kandidáti – volba pro Polici + ČSSD a ve volbách získali 5 mandátů. Sdružení pro rozvoj města se rozhodlo odejít do opozice.

Aktuální složení rady města je tedy: starosta Jiří Škop (ODS), Jaroslav Souček (ODS), Jiří Vlček, Jan Antl a Martina Frydrychová (nezávislí kandidáti za ODS), Radek Starý a Michal Mucha (Volba pro Polici – nezávislí kandidáti + ČSSD). Pozice místostarosty nebyla obsazena, neboť žádná strana nepřišla s návrhem kandidáta. Obsazení pozice místostarosty bude projednáno na příští schůzi zastupitelstva.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)