Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Ohlédnutí za Dnem otevřených dveří na Gymnáziu Broumov
banner

Ohlédnutí za Dnem otevřených dveří na Gymnáziu Broumov

Milan Kulhánek, foto archiv GB

Úterý, 29. listopadu 2022

Ohlédnutí za Dnem otevřených dveří na Gymnáziu Broumov

V sobotu 26. 11. proběhl Den otevřených dveří Gymnázia Broumov. Milan Kulhánek přináší malé ohlédnutí.

Na Dni otevřených dveří Gymnázia Broumov toho bylo tradičně k vidění leccos zajímavého. Prezentace studentských firem Alkot a Bublinky, výstavka učebnic dějepisu a zeměpisu, ukázky kroužků fyziky a robotiky, 3D tisk, laboratorní práce z fyziky, interaktivní výuka angličtiny, francouzská kavárna s kávou i cibulačkou, pokusy v laboratoři chemie, živé exponáty v biologii – strašilky a švábi, biologické soutěže, učební materiály na český jazyk, němčinu i latinu, moderní učebna společenských věd s kronikami naší školy, počítačové učebny s truckmánií, virtuální realitou a  Dance pady, modernizovaná školní knihovna, učebna ruštiny, výstavka výtvarných prací studentů či logické hry a stavebnice v matematice. Nesmíme opomenout školní bufet, posilovnu či tělocvičnu. Potěšil nás velký zájem o studium v příštím školním roce.

Chtěli bychom touto formou poděkovat všem studentům, kteří ve svém volnu přišli pomoci. Moc jim děkujeme a jsme rádi, že mají takovýto vztah ke své škole. 

Jedním z hitů letos byla určitě francouzská kavárna. Na fotografii vpravo Angelique Pelan, rodilá mluvčí. Francouzská elegance se nezapře.

 

Liliana Polická: Věřte ve své sny

Studentka 2.ročníku úspěšně zakončila roční stáž na Botanickém ústavu Akademie věd České republiky. Jak zhodnotila svoji stáž sama Liliana:

Věřte ve své sny, ať už se jedná o cokoli. Tento pátek jsem dosáhla jednoho ze svých vlastních cílů. Úspěšně jsem odprezentovala na vědecké konferenci AV ČR svou roční práci ohledně kuřičky hadcové, čímž má stáž dovršila konce. Za tento zážitek jsem moc vděčná Botanickému ústavu AV ČR, mé lektorce RNDr. Haně Pánkové a samozřejmě i gymnáziu, které mě v bádání podporovalo. Tímto bych chtěla motivovat i ostatní k dosažení toho co si přejí – zkrátka věřte ve své sny."

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)