Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Opatření nouzového stavu na Broumovsku

Opatření nouzového stavu na Broumovsku

René Herzán

Pátek, 13. března 2020

Opatření nouzového stavu na Broumovsku

Včera se na Městském úřadě v Broumově sešla Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Broumov, která byla svolána v souvislosti s vyhlášením nouzového stavu a souvisejícími krizovými opatřeními.

Starosta města Broumov Jaroslav Bitnar rozhodl o rozšíření krizových opatření nouzového stavu v Broumově, a to o uzavření provozu všech krytých sportovišť na území města. Jedná se zejména o sportovní halu a sokolovnu. Uzavření bude trvat po dobu nouzového stavu, pokud nebude rozhodnuto jinak.

"Dále důrazně doporučujeme všem, kteří se i dříve vrátili ze současných rizikových oblastí, aby postupovali v souladu s přijatými opatřeními – kontaktovali praktického lékaře, případně postupovali dle aktuálních informací Krajské hygienické stanice," uvedl Jaroslav Bitnar.

V Teplicích nad Metují je od čtvrtka uzavřeno Sportcentrum, kino, knihovna i informační centrum. "Veškerá představení a kulturní akce jsou zatím odloženy na neurčito. Dále v rámci opatření bude omezena hromadná doprava v kraji. O dalších opatřeních vás budeme průběžně informovat," uvádí ve svém prohlášení Město Teplice nad Metují.

V Polici nad Metují mimo jiná opatření pamatovali i na snoubence: "Na základě sdělení matričního oddělení odboru všeobecné správy Ministerstva vnitra, že s ohledem na přijaté mimořádné opatření k ochraně obyvatelstva a prevenci nebezpečí vzniku a rozšíření onemocnění COVID-19 upozorňujeme snoubence, kteří po dobu trvání mimořádného opatření hodlají uzavírat manželství, na zákaz konání akcí nad 30 osob. Tento zákaz se vztahuje na všechny druhy akcí, tedy ani při sňatečném obřadu tak nesmí být přítomno více než 30 osob, a to včetně oddávajícího a matrikářky."

Hromadně se napříč Broumovskem ruší společenské, kulturní a sportovní akce. Na nějaký čas tedy rubriku "Děje se" na Našem Broumovsku neberte vážně.

Vážné opatření bylo nuceno udělat i vedení Centra Walzel v Meziměstí. V regionu populární Walzelovka tak byla jako první v republice, která už ve čtvrtek ve 12 hodin zareagovala na situaci a uzavřela celý provoz: "Nechceme podporovat tu potvoru s číslem 19, cítíme potřebu chovat se preventivně a zodpovědně a chránit zdraví vaše i našich zaměstnanců. Proto preventivně do odvolání přerušujeme provoz Restaurace Švejk, bowlingu, fitness a solné jeskyně, včetně plánovaných akcí. Jsme přesvědčeni, že jakékoliv omezování počtu osob nezabrání blízkým kontaktům mezi lidmi například v restauraci, na toaletách nebo při bowlingu, kde se navíc vyskytuje hodně dětí. Chceme vás u nás zpátky co nejdříve, ale zdravé!"

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)