Pivovar Matuška, jehož pivo zařadil deník The Sun mezi 10 nejlepších piv na světě, bude mít své zastoupení i na Slavnostech piva a klobás
.jpg)
V sobotu se v Centru Walzel v Meziměstí opět budou konat Slavnosti českých piv a polských klobás. Mimo jiné se budou točit dva druhy piv z pivovaru Matuška, jehož světlý ležák zařadil britský deník The Sun mezi deset nejlepších piv na světě.
Začátkem září vytvořil britský deník The Sun seznam deseti piv, které jsou podle jeho názoru nejlepší na světě. Vybral do něj značky převážně menších podniků ze čtyř kontinentů. Nechybí mezi nimi světlý ležák z malého českého pivovaru Matuška, který vyrábí své speciály v obci Broumy na Berounsku od roku 2009. Evropa má v žebříčku britského listu šest zástupců, dva z Anglie a po jednom z Německa, Francie, Belgie a českého Matušku. Dva vzorky jsou pak ze Spojených států, jeden z Japonska a své pivo tam má i Austrálie.
Od Matušky noviny do svého seznamu zařadily ležák plzeňského typu nazvaný Speciální světlé. The Sun zároveň připomněl, že v Británii si tamní milovníci zlatavého moku mohou Matušku koupit na dvou místech, a sice v londýnském pivním království Euston Tap a v baru na nádraží v severoanglickém Sheffieldu.
Při Slavnostech českých piv a polských klobás v meziměstském Centru Walzel bude mít pivovar Matuška na čepu značky IPA Raptor a Námořník. V sobotu od 11 hodin se ve Walzelovce bude ale čepovat i dalších 15 druhů piv z různých pivovarů. Vedle broumovského Opata Bitter a plzeňského můžete ochutnat polotmavý speciál s bylinami Ferdinand sedm kulí, Rychtáře speciál, Staropramen Ruby, Velkopopovického Kozla a řadu dalších značek a druhů piv.
K pivu lze zakousnout některou ze 13 druhů různých polských klobás v různých úpravách či speciální hovězí guláš. V Restauraci Švejk pak začalo čtrnáctidenní řízkové menu, ve kterém nabízí řízky všech možných variant.