Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Pojízdná učebna techniky v Náchodě a v Teplicích nad Metují
banner

Pojízdná učebna techniky v Náchodě a v Teplicích nad Metují

Tomáš Hamberger

Neděle, 6. prosince 2020

Pojízdná učebna techniky v Náchodě a v Teplicích nad Metují

Projekt Ministerstva průmyslu a obchodu Tour for the Future – Pojízdná učebna techniky zavítal do Královéhradeckého kraje. První zastavení pojízdné učebny se uskutečnilo v Náchodě před základní školou v Plhově. Ve speciálně upraveném a moderními technologiemi vybaveném nákladním automobilu mohli žáci pod vedením zkušených lektorů pracovat s technologiemi jako je 3D tisk nebo virtuální realita.

"Je to super, blíží se Vánoce a já se rozhodla vytisknout na 3D tiskárně drobný dárek v podobě klíčenky se jmény, vyrobím jednu pro svého mladšího bratra a také pro rodiče," pochvaluje si možnosti 3D technologií žákyně 9. třídy ze základní školy v Plhově.

"Smyslem projektu je propagovat technické vzdělávání a moderní technologie. Chtěli bychom také tímto projektem motivovat žáky ke studiu technických oborů a řemesla," říká zakladatel projektu Tomáš Hamberger a zároveň dodává: "Dalším cílem našeho projektu je, že chceme naplno využít to, že jsme mobilní, a tudíž můžeme dorazit i do škol, které jsou například vzdálenostně odloučené od krajských měst, či jsou jiným způsobem znevýhodněné a současné informace o věcech jako jsou 3D technologie nebo virtuální realita a umělá inteligence se do těchto škol zpravidla nedostávají."

Na projektu se podílí přední odborníci na nové technologie a moderní vzdělávací metody. Největšího zájmu se dostává, jak u žáků, tak i u pedagogů virtuální realitě a 3D technologiím. Učitelé mají možnost v rámci projektu si jednotlivé technologie a metody vyzkoušet. U virtuální reality je výhoda, že se dá využít i mimo technické vzdělávání, proto je o ni veliký zájem u učitelů přírodopisu, zeměpisu, dějepisu, ale i cizích jazyků.

Pojízdná učebna svou cestu pro Královéhradeckém kraji zakončí příští týden na základní škole v Deštné v Orlických horách.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)