Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Police nad Metují připravuje výstavbu nového Sportparku

Police nad Metují připravuje výstavbu nového Sportparku

Bára Fialová, foto archiv města Police n. M.

Úterý, 30. července 2024

Police nad Metují připravuje výstavbu nového Sportparku

Nejen fotbalistům polického Spartaku, kteří letos slaví historický úspěch s postupem do 4. ligy (dříve Divize C), by měl sloužit Sportpark na Ostašské – jedna z hlavních priorit vedení města Police nad Metují. O dotaci na víceúčelový areál za 80 milionů korun, kde má kromě fotbalového hřiště vzniknout i inline dráha a zázemí pro sportovce, si město aktuálně žádá u Národní sportovní agentury.

„Naše představa je taková, že by sportoviště mohly využívat všechny kluby, které by zde potřebovaly odehrát svůj trénink nebo turnaje. Sportoviště bude veřejně přístupné a zároveň nabídne prostor pro konání akcí komunitního charakteru,“ řekl starosta Police nad Metují Jiří Škop a dodal, že v tuto chvíli město dokončuje řízení na výběr zhotovitele stavby. „V nejbližších dnech se budou otevírat obálky s nabídkami. Stavba samotná by měla trvat asi rok. Pokud dotace dopadne a stavět bychom začali letos, příští rok na podzim by to mohlo být hotové.“

 

Cvičiště, pumptrack, kavárna

V této fázi by se v prostoru mezi benzinovou pumpou a lyžařským areálem Nebíčko realizovala pouze část plánovaného projektu: fotbalové hřiště, dráha, zázemí a parkoviště s příjezdovou cestou. Další části – pumptrack, bikepark, dětská hřiště s lanovými prvky nebo kynologické cvičiště – by vznikaly postupně podle možností města. 

„To je ovšem poplatné stavu v této chvíli. Když dotaci nedostaneme, můžeme se rozhodnout pro jiné pořadí,“ dodal starosta Škop. V areálu parkového charakteru by dále mělo být podle projektu vysázeno téměř 150 stromů, v plánu je i kavárna či prostor pro grilování.

Podle sdělení odborného rady investičních dotací ve sportu Národní sportovní agentury Jakuba Orsága momentálně probíhá komplexní vypořádání a hodnocení všech žádostí o dotace a není možné říci, jak dlouho to ještě bude trvat. Předseda polického Spartaku rozhodnutí o udělení či neudělení dotace očekává na podzim.

„V případě, že uspějeme, měla by dotace pokrýt asi třetinu nákladů,“ uvedl Karel Klimeš, který kromě funkce předsedy fotbalového klubu vykonává i práci zastupitele města. Klub Spartak Police nad Metují, který v červnu vyhrál krajský přebor poprvé ve své historii postoupil do vyšší soutěže – 4. ligy (dříve Divize C), zatím jako tréninkovou plochu využívá hřiště v okolních obcích. „Tímto bych chtěl poděkovat starostovi Hejtmánkovic a celé obci za pomoc, moc si toho vážíme. Můžeme ještě využívat prostory v Suchém dole a Hlavňově. Pokud dotace nevyjde letos, určitě to budeme zkoušet zase příští rok. Druhé hřiště je prostě nevyhnutelné,“ dodal.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)