Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Police nad Metují: Za město krásnější!
banner

Police nad Metují: Za město krásnější!

Text a foto Martina Frydrychová

Čtvrtek, 20. června 2024

Police nad Metují: Za město krásnější!

V pondělí 17. června odstartovala soutěž Rozkvetlé město 2024 v Polici nad Metují. Vedení radnice tak chce ocenit obyvatele, kteří svými rozkvetlými okny, balkóny či předzahrádkami zdobí a krášlí město. Do soutěže se lidé mohou hlásit až do 30. srpna.  

„Chceme touto soutěží podpořit úsilí obyvatel o zkrášlování svého okolí a zároveň jejich snahu také ocenit,“ přiblížil hlavní myšlenku celé soutěže starosta města Jiří Škop.

Soutěž má dvě kategorie. Tou první je „Květinová výzdoba oken, lodžií a balkónů“ a do druhé mohou obyvatelé přihlásit předzahrádky. Přihlásit se je možné zasláním emailu do Informačního centra. Vítěze vyberou sami občané na tradiční Podzimní výstavě místních zahrádkářů v Pellyho domech ve dnech 12. a 13. září. Výherními poukazy v hodnotě pět tisíc, tři tisíce a jeden tisíc korun budou oceněna první tři místa v každé kategorii.

Základním principem soutěže je zachycení momentu, ve kterém je květinová výsadba nejhezčí, a to prostřednictvím fotografie. Jedinou podmínkou soutěže je, že nemovitost či pozemek s květinovou výzdobou se musí nacházet v katastru města. „Těším se na fotografie rozkvetlého města. Zároveň bych chtěl všem, kteří se do soutěže už zapojili, nebo se plánují zapojit, poděkovat. Protože péčí o své okolí nedělají radost jenom sobě, ale dělají naše město hezčí pro všechny,“ dodal starosta Škop.

Pravidla a formu soutěži dala Základní organizace Českého zahrádkářského svazu v Polici nad Metují. Ta si ze všeho nejvíc přeje, aby se přihlásilo co nejvíc lidí. „A stejně tak si přejeme, aby soutěž lidi inspirovala. Třeba si díky tomu hned v nadcházejícím roce vyzdobí svá okna a balkony více lidí ve městě“ dodává za polický zahrádkářský výbor autorka tohoto článku.

Autorka je spolupracovnicí redakce.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)