Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Polici nad Metují se podařilo zajistit dodavatele energií
banner

Polici nad Metují se podařilo zajistit dodavatele energií

Michaela Plchová

Středa, 29. prosince 2021

Polici nad Metují se podařilo zajistit dodavatele energií

Těsně před koncem roku přišlo město Police nad Metují o dodavatele energií. Naštěstí se rychle podařilo zajistit nového, náklady města na energie v roce 2022 však stoupnou více než dvojnásobně.

Stejně jako mnoho dalších domácností i institucí se město Police nad Metují dostalo do krizové situace s dodavatelem energií. Tím byla od léta roku 2021 společnost Microenergy. Město vybralo tuto společnost v e-aukci na základě nabídnutých cen jako dodavatele elektrické energii a plynu. Prostřednictvím e-aukce město vybíralo dodavatele energií již poněkolikáté, přičemž v minulosti město k tomuto postupu přistoupilo jak z důvodu hledání úspor, tak z důvodu plnění povinností souvisejících se zadáváním veřejných zakázek. V předposledním týdnu roku 2021 však společnost Microenergy oznámila, že od nového roku není schopna pro město zajistit dodávky energií podle uzavřených smluv. „Okamžitě jsme začali situaci řešit, neboť jsme jako město nechtěli s ohledem na nastavené podmínky spadnout k dodavatelům poslední instance. Během týdne se nám podařilo zajistit dodávky pro všechna odběrná místa. Myslím tím objekty ve vlastnictví města,“ vysvětluje místostarosta Police nad Metují Jiří Škop a dodává: „Našimi novými dodavateli jsou Pražská plynárenská a Moravské naftové doly.“

Podle prvotních odhadů stoupnou náklady města na energie v roce 2022 dva a půl krát, což výrazně zatíží výdajovou stránku rozpočtu města a odvede prostředky, s nimiž se počítalo v oblasti investic. „V reakci na tento krok upřednostníme v dalším roce realizaci opatření ke snížení energetické náročnosti, jakými jsou například výměna kotlů a rekonstrukce rozvodů kotelny v budově základní školy, či k úspoře energií. Zde se počítá s dokončením rekonstrukce sítě veřejného osvětlení. A budeme muset hledat další úsporná řešení jako jsou solární panely na střechách budov, zateplení některých objektů, výměny oken a podobně,“ říká místostarosta Škop.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)