Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Policie vyloučila verzi úmyslného zapálení
banner

Policie vyloučila verzi úmyslného zapálení

René Herzán

Středa, 13. ledna 2021

Policie vyloučila verzi úmyslného zapálení

Vyšetřování rozsáhlého květnového požáru skladovací haly společnosti Hauk v Polici nad Metují bylo ukončeno, příčina nebyla prokazatelně zjištěna. "Kriminalisté v minulých dnech podali návrh státnímu zástupci na odložení věci. Policie na základě prověřování a expertního zkoumání místa požáru vyloučila verzi úmyslného zapálení konkrétní osobou, zároveň se nepodařily zjistit jiné skutečnosti, které by prokazovaly spáchání činu nedbalostním jednáním," uvedla tisková mluvčí Policie ČR por. Ing. Eliška Majerová.

Požár průmyslového objektu v Polici nad Metují, který se na první pohled jevil jako neohlášené pálení odpadu v areálu firmy, se nakonec zapsal do historických tabulek HZS Královéhradeckého kraje. Jednalo se totiž o čtvrtý největší požár za posledních 20 let.

Na vyšetřování příčiny vzniku požáru spolupracovali příslušníci HZS Královéhradeckého kraje s Policií ČR, připojila se k nim také vyšetřovací skupina z Technického ústavu požární ochrany. Přesná příčina vzniku požáru však nebyla prokazatelně stanovena, proto byl podán návrh státnímu zástupci na odložení věci.

Foto Miroslav Holub

Články k tématu: Hasiči bojují s velkým požárem v areálu polické společnosti Hauk

"Děsivé peklo zlomeno houževnatým zásahem všech hasičských jednotek."

Firma HAUK děkuje hasičům za jejich nasazení

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)