Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Přijďte diskutovat o důvěře a porozumění na 6. Broumovské diskuse
banner

Přijďte diskutovat o důvěře a porozumění na 6. Broumovské diskuse

Kateřina Ostradecká

Sobota, 28. září 2019

Přijďte diskutovat o důvěře a porozumění na 6. Broumovské diskuse

Počátkem tohoto týdne byl spuštěn předprodej vstupenek na 6. Broumovské diskuse. Dvoudenní diskusní konference se uskuteční v broumovském klášteře ve dnech 6.–7. listopadu a jejím tématem bude Důvěra a porozumění.

Diskutovat přijedou bývalá ústavní soudkyně Eliška Wagnerová, břevnovsko-broumovský arciopat Petr Prokop Siostrzonek, bývalý premiér Vladimír Špidla, boromejka a pedagožka Angelika Pintířová, socioložka Markéta Sedláčková, historik Tomáš Petráček, poslankyně Olga Richterová nebo ředitel Nadace Via Jiří Bárta. Další hosté jsou v jednání. Moderace panelů se zhostí Světlana Witowská, Michael Rozsypal či Daniela Brůhová.

Veřejnost může vstupenky zakoupit online na webu www.broumovskediskuse.cz. Hlavní program konference bude rozdělen do tří diskusních panelů: Panel I. – Důvěřujeme státu a institucím? Panel II. – 30 let naší demokracie: Proměny důvěry a porozumění a Panel III. – Jak si více důvěřovat a lépe porozumět.

"Chceme se na konferenci zabývat mj. otázkami, zda je důvěra základním předpokladem demokracie nebo jak posilovat důvěru v komunitě a v sousedských vztazích. Velkým tématem je pro nás i důvěra a porozumění v politice, a proto zveme bývalé i současné politiky. Vzhledem k 30. výročí sametové revoluce se ohlédneme i za proměnami důvěry a porozumění ve společnosti v uplynulých třech dekádách," popisuje Hana Valentová z organizačního týmu konference.

Součástí programu bude také neformální zahájení s koncertem Barbory Mochowe, Komorní rozmluva v Opatských sálech, mše svatá, výstava Davida Hanvalda v Dětské galerii Lapidárium nebo výstava 30 let svobody (ve spolupráci s organizací Post Bellum). Konference je přístupná také studentům, pro něž jsou vypisována výběrová stipendia, hradící účast na konferenci. Středoškolští a vysokoškolští studenti se o stipendia mohou ucházet napsáním eseje, jejichž uzávěrka je 30. září (podrobnosti na www.broumovskediskuse.cz).

Statutárním partnerem konference je město Broumov, hlavními partnery jsou Raiffeisen Leasing, Jan Barta, Hobra-Školník, Pro rozvoj Broumovska, Královéhradecký kraj a Saargummi. Partnery konference jsou Centrum Walzel, Sekyra Foundation, Edumed, Open Society Fund a Martina Rosová. Generálním mediálním partnerem je Česká televize, hlavními mediálními partnery jsou Hospodářské noviny a Český rozhlas Plus. Mediálními partnery jsou naše.broumovsko.cz a Místní kultura.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)