Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Přijďte oslavit, co Broumov dokázal!
banner

Přijďte oslavit, co Broumov dokázal!

Michaela Mašková, foto archiv Broumov 2028

Čtvrtek, 14. září 2023

Přijďte oslavit, co Broumov dokázal!

Ve čtvrtek 14. 9. v 17 hodin proběhne v bývalém klášterním mlýně v Broumově akce s názvem Oslava kandidatury. Součástí kulturního programu bude i představení nové vizuální identity města. Vstup na akci je zdarma.

Město Broumov sice titul Evropského hlavního města nezískalo, přesto však může být hrdé na postup do finále. Sedmitisícový Broumov je historicky jedním z nejmenších měst, které do druhého kola soutěže postoupilo. Porota celý projekt hodnotila velmi vysoko, především rezonovala myšlenka „evropských Broumovů“, tedy podobně situovaných měst a regionů. Silným odkazem finále tak zůstává důraz na vytrvání u započatých témat a jejich dalšího rozvíjení. Přijďte se tedy na chvíli všichni zastavit a připomenout si, na co může být Broumov hrdý.

Akce se zúčastní celá řada hostů, kteří jsou pevně spojeni s kandidaturou Broumova – starosta města Arnold Vodochodský, hlavní koordinátorka Marie Silondi, zakladatel Agentury pro rozvoj Broumovska Jan Školník, vedoucí kultury, památkové péče a cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Kateřina Churtajeva, autorka kulturní koncepce města Anna Smékalová, Petra Soukupová z Police Symphony Orchestra a mnozí další, jejichž činnost v posledních dvou letech směřovala k podpoře kandidatury.

Chybět samozřejmě nebude vystoupení dětí z hudebně-tanečního kroužku On-Stage pod vedením Kateřiny Jiráskové a zástupců romské komunity v čele s Jiřím Bartošem, předsedou spolku Džas dureder, kteří se velice aktivně zapojili do broumovské kandidatury.

V rámci oslavy proběhne také představení nové vizuální identity města. Labuť, která je součástí broumovského znaku od nepaměti, dostala nyní nový kabátek, stejně tak jako logo města. Za novým vizuálem města stojí slavné grafické studio Studio Najbrt. Kdo bude mít chuť, může se rovněž s novým logem vyfotit ve fotokoutku, který bude mít na starost student broumovského gymnázia a mladý fotograf Jonáš Kohl.

V rámci programu je pro návštěvníky připraven kulturní a společenský program, občerstvení a také workshopy. Jedním z nich bude i recyklační workshop RecyUpcy Cirkulární Centrum Jaroměř, jehož dílny bylo možné navštívit i na dřívějších akcích broumovské kandidatury.

Organizátoři se těší na všechny příchozí a vítají diskusi. Budova bývalého klášterního mlýna se nachází pod broumovským klášterem u řeky Stěnavy na adrese Broumov–Olivětín 37.

 

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)