Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Přijďte společně tvořit Broumov
banner

Přijďte společně tvořit Broumov

Michaela Plchová, foto archiv Broumov 2028

Pondělí, 23. května 2022

Přijďte společně tvořit Broumov

Ve čtvrtek 26. května startuje série akcí pod názvem Ty tvoříš Broumov! Jejich cílem je více seznámit obyvatele Broumova s kandidaturou na Evropské hlavní město kultury Broumov 2028.

Na pěti různých místech se jednou týdně sejdou lidé z týmu kandidatury na Evropské hlavní město kultury Broumov 2028, aby si vyslechli podněty od občanů Broumova a také je více seznámili s cíli kandidatury. „Hodně se potkávám s místními a často během našeho rozhovoru narazím na to, že o kandidatuře Broumova na Evropské hlavní město kultury buď vůbec neslyšeli, nebo si pod tím neumí nic konkrétního představit. A proto jsme se rozhodli uspořádat sérii menších sousedských akcí, na kterých kandidaturu představíme,“ vysvětluje Pavla Jenková z týmu broumovské kandidatury.

První sousedské setkání proběhne ve čtvrtek 26. května od 16 hodin v Pivnici u Medvěda na Křinickém sídlišti. Kromě dobrého jídla, pití a zábavy jsou lidé z týmu kandidatury připraveni informovat a diskutovat o tom, co by titul Evropské hlavní město kultury mohlo přinést Broumovu. Nejde však jen o získání titulu, neboť už samotné přípravy mohou do města přinést změnu a nastartovat pozitivní procesy. Jedním takovým příkladem je projekt OnStage, který je přenosem dobré praxe a do města přinese nové volnočasové aktivity pro děti zaměřené na hudbu a tanec. Na každé akci je též připraven program pro děti i dospělé včetně soutěžního výherního kvízu.

Poslední setkání v sérii Ty tvoříš Broumov se uskuteční 23. června v 16 hodin na Mírovém náměstí. „Na Mírovém náměstí chceme oslavit vytvoření kulturní koncepce a vůbec oživit centrum,“ říká Pavla Jenková a dodává: „Kandidatura má hodně co nabídnout Broumovu a nám všem, ale to jen za předpokladu, že se co nejvíce lidí do ní zapojí. Třeba tím, že přijde na některou z akcí.“

Pokud tedy vnímáte, že vám v Broumově něco chybí, nebo máte nápady, které by neměly zapadnout, přijďte na některé z níže uvedených setkání a dejte o tom ostatním vědět.

 

Program setkání:

26.5. od 16.00 | Potkávej se v Broumově | Pivnice u Medvěda

2.6. od 14.00 | Hraj si v Broumově | park Alejka

9.6. od 18.00 | Tancuj Broumov | Kostelní náměstí

16.6. od 17.00 | Zažehni jiskru v Broumově | zahrada Centra pro rodinu,

23.6. od 16.00 | Oslavuj a oživuj Broumov | Mírové náměstí

 

https://www.facebook.com/events/539920054523820/539920057857153
 

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)