Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Program Nová zelená úsporám Light nečekaně pozastavil příjem žádostí
banner

Program Nová zelená úsporám Light nečekaně pozastavil příjem žádostí

Dominika Sedláčková, foto archiv, placená propagace

Středa, 29. května 2024

Program Nová zelená úsporám Light nečekaně pozastavil příjem žádostí

Státní fond životního prostředí ČR (SFŽP) v rámci tohoto programu dočasně uzavřel možnost podávat žádosti o podporu. Příjem žádostí o podporu by měl být znovu spuštěn od 25. června 2024.

Nová zelená úsporám Light (NZÚ Light) je program, v rámci kterého mohou nízkopříjmové domácnosti čerpat finanční prostředky na zateplení svého domu a instalaci obnovitelných zdrojů energie.

Jak tomu již bývá zvykem, bez předchozího avíza, přišla ze strany SFŽP informace o uzavření možnosti podávat nové žádosti o podporu v NZÚ Light, a to 10 minut poté, co toto uzavření výzvy proběhlo. Jako důvod ukončení příjmu žádostí SFŽP uvedl vyčerpání finančních prostředků.

SFŽP v současné době připravuje podmínky nové výzvy NZÚ Light, která dle slov zástupců SFŽP ještě lépe zacílí na nejzranitelnější domácnosti a budou rozšířeny možnosti v rámci zateplení. V nové výzvě také dojde k úpravě některých podmínek, které budou mít vliv na výpočet dotace.

Vzhledem k vyhlášení nové výzvy a částečné úpravě podmínek dojde také ke změně povinných příloh k žádosti. Z tohoto důvodu v rámci poradenství SFŽP doporučuje poradcům NZÚL pozastavit návštěvy u žadatelů a přípravu určitých podkladů k žádostem.

Běžné konzultace ohledně oprávněnosti žádat, získávání obecných informací, založení Identity občana a zpracování a podání Závěrečných zpráv není pozastaveno, proto se nebojte Poradce NZÚL i v této době kontaktovat.

S čím Vám pomůže MAS Broumovsko+:

  • Jedná se o bezplatné poradenství
  • Provedeme Vás celým procesem podání žádosti a po úspěšné realizaci společně dovedeme Váš projekt až do finále
  • Jsme Vám oporou při komunikaci se Státním fondem Životního prostředí ČR

Konzultační hodiny:
St – Pá 09:00-11:30, 12:30-15:00
NÁVŠTĚVY JSOU MOŽNÉ POUZE PO PŘEDCHOZÍ DOMLUVĚ.

Certifikovaní poradci pro ORP Broumov:

Renata Stečínská, telefon: 737 101 857, e-mail: poradce.nzul@broumovsko.cz

Dominika Sedláčková, telefon: 721 059 208, e-mail: mas.manazer@broumovsko.cz

Kdo je potenciální žadatel, kdo je oprávněným žadatelem o dotaci, jaká jsou podporovaná opatření, jaká je na ně maximální podpora a které jsou relevantní také nově pro bytové domy, resp. vlastníky bytových jednotek a další informace, to vše naleznete v předchozím článku „Program Nová zelená úsporám Light (na Broumovsku)“ a na našich webových stránkách: https://www.mas.broumovsko.cz/pro-zadatele/nova-zelena-usporam-light/.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)