Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Projekt OnStage i tvorba vizuální identity
banner

Projekt OnStage i tvorba vizuální identity

Ivana Čuříková

Čtvrtek, 3. března 2022

Projekt OnStage i tvorba vizuální identity

Představujeme vám první z pravidelných sloupků informujících o novinkách a dění v rámci kandidatury Broumov2028. Novinky pro vás připravuje Ivana Čuříková z Nadačního fondu – Broumov město kultury.

Únor jsme zahájili čtvrtým a zároveň posledním workshopem v procesu tvorby Koncepce kultury Broumov 2022-2032, tedy strategického dokumentu rozvoje kultury města a regionu. Kvůli pandemické situaci jsme se setkali v online prostředí a s hybateli kulturního a společenského dění diskutovali o opatřeních, která by měla koncepce přinést. Ze série workshopů byl tento tím posledním, teď už nedočkavě čekáme návrh dokumentu a pak bude koncepce na světě!

V polovině měsíce se sešla fokusní skupina projektu OnStage a jeho plánování tím začalo ve velkém! Obecným cílem projektu, kterého je Broumov nově součástí, je nabídnout broumovským dětem smysluplné trávení volného času a prostor, kde se budou učit nejen novým věcem, například hře na hudební nástroj, ale především budovat přátelské vztahy. Na finální podobě broumovského OnStage se prozatím intenzivně pracuje, na uplynulém setkání se však debatovalo o tom, jaké hudebně-taneční kroužky a aktivity v Broumově nyní jsou, jak je vzájemně propojit a zařadit do projektu. Více o OnStage se budete moci dozvědět už brzy na oficiálním webu kandidatury www.broumov2028.cz v kategorii Projekty.

Poslední velkou novinkou tohoto měsíce jsou finišující přípravy procesu nové vizuální identity města. Vizuální identita je označení celého systému vizuální komunikace, jakým se město prezentuje. Není to tedy jen logo, ale například používané barvy, typ písma nebo podoba tiskovin. To všechno symbolizuje, jaké město je – co znamená pro své občany nebo jaké pro ně chce být. Aby broumovská vizuální identita opravdu odrážela podstatu Broumova, uskutečnily se v rámci jejích příprav dva workshopy s obyvateli města, proběhly konzultace s organizací Czechdesign, odborníky a také s prestižním grafickým studiem Najbrt. Nyní už jsou všechny získané podklady zpracovány a zbývá jediné – nabrousit tužky, otevřít grafické programy a pustit se do práce!

Jak postupuje projekt OnStage a tvorba vizuální identity a informace o tom, co je nového v kandidatuře na titul Evropské hlavní město kultury 2028 se můžete těšit již brzy na stránkách Našeho Broumovska.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)