Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Rotary klub Broumov nabízí roční výměnný program pro studenty

Rotary klub Broumov nabízí roční výměnný program pro studenty

Mgr. et Mgr. Zuzana Klimecká

Pátek, 27. září 2019

Rotary klub Broumov nabízí roční výměnný program pro studenty

Rotary klub Broumov nabízí roční výměnný program pro studenty SŠ s názvem Rotary Youth Exchange. Pokud máte v rodině či ve svém okolí studenta, který by rád vyrazil do světa na zkušenou a zdokonalil se v jazyce, dejte mu prosím o tomto báječném programu vědět.

Rotary Youth Exchange umožňuje mladým lidem ve věku 15 - 18,5 let poznávat svět, nové přátele, získat zkušenosti, osamostatnit se a naučit se cizí jazyk za výhodných podmínek v péči hostitelských rodin. Studenti mají možnost vycestovat do 22 zemí světa, přičemž roční pobyty se nejčastěji realizují v USA, Kanadě, Mexiku a Brazílii. Je možné vycestovat i do dalších zajímavých zemí jako je Taiwan, Japonsko, Korea, Thajsko, Austrálie apod. Rotary Youth Exchange je neziskový program pro odvážné mladé lidi, který celosvětově existuje již 75 let. V ČR a na Slovensku funguje od roku 1997, přičemž za celou dobu od nás vyjelo přibližně 1000 studentů na roční výměnný pobyt do zahraničí.

Rotary klub Broumov hledá 2-3 studenty, kterým je teď 14,5 - 18 let (v době, kdy odjedou na výměnu, jim bude 15 – 18,5 let) a kteří bydlí v dojezdové vzdálenosti od broumovského gymnázia. Ve školním roce 2020/2021 by navštěvovali střední školu v zahraničí a výměnou by v jejich rodinách žili zahraniční studenti, kteří by docházeli na broumovské gymnázium. Není podmínkou bydlet v Broumově či nejbližším okolí, je možné dojíždět i z Hronova nebo Náchoda.

Je důležité podotknout, že Rotary kluby zajišťují tento program na neziskovém základě, částečně na něj přispívají, hostitelské rodiny a většina rotariánů organizující program jsou dobrovolníci. V Broumově jsme takovýto Rotary klub nově založili mj. za účelem podpořit odvážné mladé lidi z regionu při studiu v zahraničí, kteří by svou zahraniční zkušenost a dovednosti mohli v budoucnu přinést zpět do regionu.

Podání přihlášek do programu je posunuto do 15. 10. 2019.

Více informací o programu na webu rye2240.org

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)