Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Silnice do Rožmitálu se uzavře kvůli opravě
banner

Silnice do Rožmitálu se uzavře kvůli opravě

Text a foto Bára Fialová

Pondělí, 3. června 2024

Silnice do Rožmitálu se uzavře kvůli opravě

Od pondělí 10. června se téměř na čtyři měsíce úplně uzavře cesta z Broumova do Rožmitálu. Na úseku dlouhém dva a čtvrt kilometru naplánovali silničáři nový povrch, krajnice i opěrnou zeď. Kvůli uzavírce se mírně změní i autobusové řády.

„Během této stavební akce se provede zesílení stávajícího krytu, lokální rozšíření komunikace, oprava propustků, zpevnění sjezdů, sanace vybraných poruch, strhnutí a zpevnění krajnic a čištění příkopů. V Rožmitálu se část komunikace opatří gabionovou opěrnou zdí a rozšíří se novou konstrukcí vozovky,“ stojí v tiskové zprávě Údržby silnic Královéhradeckého kraje.

Stavební akce by měla celkově stát přes 25 milionů korun a provede ji firma Strabag. Jednosměrné objízdné trasy z Broumova do Rožmitálu budou vedeny přes Otovice a Šonov, z Rožmitálu na Broumov přes Benešov a Olivětín. S ohledem na plánovanou uzavírku komunikace bylo nutné mírně zasáhnout i do jízdních řádů autobusů okolních linek. Uzavírka by měla skončit na konci září.

 

 

Přehled plánovaných změn jízdních řádů autobusů:

Linka 364 Broumov – Hynčice – Meziměstí – Ruprechtice: Spoj 51 vyjede z Broumova o 5 minut později v 5:40.

Linka 372 Broumov – Otovice – Martínkovice – Božanov: spoj 9 v 6:35 z Broumova do Božanova pojede o prázdninách až v 7:00. Spoj 41 ve 14:45 z Broumova do Otovic pojede o 5 minut později. Spoj 214 o prázdninách z Božanova v 7:00 pojede až v 7:15.

Linka 373 Broumov – Janovičky: spoje 3 a 4 jsou uspíšeny o 7 minut z provozních důvodů.

Linka 374 Broumov – Šonov: Ve směru z Broumova se pojede přes Otovice, kde spoje zastaví na dvou zastávkách po trase. Potom autobus pojede po objízdné trase k ZD Šonov na konečnou. Tam se autobus otočí a poté obslouží Šonov Obecní Úřad, Rožmitál, Benešov a dojede do Broumova. Odjezdy všech spojů se z Broumova, respektive ze Šonova liší v rozmezí 0 až 15 minut. Přímé odbavení z Broumova do Rožmitálu přes Šonov bude možné.

Linka 376 Křinice – Broumov - Heřmánkovice: spoj 33 v 15:00 z Broumova do Heřmánkovic bude uspíšen na 14:55. Spoj 30 v 15:15 z Heřmánkovic pojede již v 15:10.

§

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)