Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Škola v Teplicích nad Metují zve na Zahradní slavnost

Škola v Teplicích nad Metují zve na Zahradní slavnost

Bára Fialová, foto archiv ZŠ Teplice nad Metují

Čtvrtek, 3. října 2024

Škola v Teplicích nad Metují zve na Zahradní slavnost

Ve čtvrtek 3. října se  koná v základní škole v Teplicích nad Metují Den otevřených dveří spojený se Zahradní slavností. Akce, určená široké veřejnosti, začíná v 15:30 a trvá do 18 hodin.

Prohlídka nově zrekonstruovaných učeben, hra pro děti v parku, stánky s dětskými výrobky nebo výtvarné dílničky. To všechno čeká na návštěvníky Podzimní zahradní slavnosti aneb Dne otevřených dveří v Základní a Mateřské škole v Teplicích nad Metují, která se koná dnes, ve čtvrtek 3. října, odpoledne. 

„Idea byla taková, že propojíme obě naše školy - mateřskou a základní, takže po cestě ze školky do školy budou stánky, v parku je pro děti nachystaná takzvaná plotovka, což je hra s úkoly na stanovištích. Máme doprovodný program pro děti ve školce, ve škole si lidé můžou prohlédnout nový přednáškový kinosál, počítačovou, jazykovou nebo polytechnickou učebnu, šatny, kabinety a sociální zařízení,” zve ředitelka Magda Kalašová. Budova základní školy v Teplicích nad Metují pochází z roku 1907 a podle jejích slov je tak vlastně víc než stoletou „stařenkou”.  

„Náklady na rekonstrukci tomu pak odpovídají. Jsme proto rádi, že se nám podařilo získat finance, v této chvíli máme vlastně opravenou velkou část školy,” dodává ředitelka s tím, že ve shánění peněz na další opravy a vylepšení zázemí pro teplické žáky a učitele nepolevují. Momentálně škola žádá prostřednictvím MAS Broumovsko+ o 600 tisíc korun na vybudování cvičné kuchyňky.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)