Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Školní pobytové programy v broumovském klášteře nabízejí ubytování zdarma
banner

Školní pobytové programy v broumovském klášteře nabízejí ubytování zdarma

Kateřina Ostradecká

Úterý, 4. června 2019

Školní pobytové programy v broumovském klášteře nabízejí ubytování zdarma

Maiwaldova akademie Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov letos nabízí pobytové programy pro školy s ubytováním zdarma, a to díky podpoře Státního fondu životního prostředí ČR.

Vzdělávací programy jsou zaměřeny na podporu trvale udržitelného způsobu života a objevování rozmanitostí přírody v historickém kontextu místa, ve kterém jsou realizovány. Školám mohou pomoci jako doplnění školní výuky průřezového tématu Environmentální výchova, Výchova k myšlení v evropských a globálních souvislostech a k rozvíjení mezipředmětových vazeb.

V roce 2019 probíhají pobytové environmentální programy za podpory Státního fondu životního prostředí ČR a díky tomu mohou školy využít ubytování zdarma se zdravými snídaněmi i z místních surovin v klášterním Domě hostů - podmínkou je výběr dvou vzdělávacích programů z nabídky Maiwaldovy akademie. V případě zájmu je možné programy rezervovat na emailu martina.junkova@broumovsko.cz nebo na webu ma.klasterbroumov.cz.

Cílem projektu je zlepšení kompetencí žáků 2. stupně základních škol a studentů středních škol v oblasti environmentální výchovy a udržitelného rozvoje s uvědoměním si odpovědnosti člověka za stav životního prostředí.

V nabídce jsou tyto pobytové programy, určené žákům 2. stupně ZŠ, SŠ, SOU:

Geo geo geopark
V Geoparku Broumovsko se potkávají stopy dávné minulosti a stopy člověka, který tuto geologicky mimořádně pestrou krajinu dokázal dobře vyžít. A pokud jí rozumí, dokáže ji moudře využívat dál.

Voda nad zlato
Věděli jste, že se na Broumovsku nachází jeden z nejvýznamnějších zdrojů kvalitní pitné vody u nás? Slyšeli jste už o Polické křídové pánvi? Jak taková podzemní zásobárna funguje?

Pískovec a člověk
Jak důležitý stavební prvek byl pro člověk pískovec? Jak se vyvíjel vztah člověka k pískovci? Jak se pojí pískovec s Broumovskem? Putování po broumovském klášteře plném různých příkladů toho, jak se člověk učil po staletí využívat a opracovávat tento přírodní materiál.

Hledám dům sokolí aneb O fauně Broumovska
Broumovsko je domovem mnoha zajímavých druhů živočichů. Podrobně poznáme nejrychlejšího tvora na zemi – sokola stěhovavého – i naši největší sovu – výra velkého. Prozkoumáme život bukových pralesů i skalních věží.

Broumovsko na dlani
Terénní program po Broumovských stěnách, ve kterém se dozvíte to podstatné o krajině Broumovska. Neminou Vás zajímavosti přírody, historie i současnosti. Budeme číst z krajiny. Dostaneme se do dávných dob sopek i křídového moře.

Tajemná zahrada
Projděme se klášterní zahradou a společně se ponořme do historie nejen kláštera, ale celého regionu. Zahrada, jež vypadá jako oáza klidu, nabízí svědectví událostí, které zformovaly Broumovsko do dnešní doby.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)