Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Skvělé ocenění pro studenta Gymnázia Broumov
banner

Skvělé ocenění pro studenta Gymnázia Broumov

Markéta Čápová, -red-, foto archiv GB

Sobota, 12. února 2022

Skvělé ocenění pro studenta Gymnázia Broumov

Mezi nejlepšími chemiky z celé republiky se neztratil student septimy Gymnázia Broumov Zdeněk Hartman, který se v Národním kole Chemické olympiády umístil na 2. místě kategorie A.

Ve dnech 31. ledna až 3. února tohoto roku se v Plzni konalo Národní kolo Chemické olympiády (kategorie A). Do něho postoupil a naši školu skvěle reprezentoval i student Zdeněk Hartman (7.V). V konkurenci více než čtyřiceti nejlepších středoškolských chemiků vybojoval naprosto úžasné 2. místo. Díky tomuto umístění pojede s dalšími čtyřmi studenty soutěžit na Národní kolo slovenské Chemické olympiády a může zabojovat ve výběrových soustředěních i o účast v Mezinárodním kole Chemické olympiády. Moc blahopřejeme a držíme palce v dalších soutěžích.

Národní kolo Chemické olympiády se konalo po roce opět naživo, olympiádu tentokrát hostila Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni. I přes kulminující koronavirovou vlnu do Plzně přijeli téměř všichni z 53 pozvaných soutěžících (48 za kategorii A a 11 za kategorii E). Přestože měli na obličejích respirátory, všichni soutěžící byli velmi nadšeni a celou soutěž si užili, a to jak společenskou, tak především odbornou část. Své znalosti prověřili v náročné teoretické řešitelské části a syntetické laboratorní části.

V kategorii A se stal vítězem student posledního ročníku Marek Pavlica (Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha), který získal i absolutně nejvyšší bodový zisk v teoretické části, na druhém místě se umístil septimán Zdeněk Hartman (Gymnázium Broumov) a třetí místo obsadil student Pavel Říkovský (Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha), který měl zároveň nejlepší praktickou část.

V kategorii E se o přední příčky průmyslové školy s chemickou zaměřením rozdělily. První místo vybojoval Vojtěch Langer (SPŠCH Vranovská, Brno), druhé místo obsadil Jan Hron (Masarykova SŠCH, Praha) a na třetím místě skončil Patrick Daniel Byrtus (SPŠCH ak. Heyrovského, Ostrava).

 

Doplňující informace jsme získali ze stránek Národní Chemické olympiády. Děkujeme.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)