Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Sledujte Broumovské diskuse on-line na webu České televize
banner

Sledujte Broumovské diskuse on-line na webu České televize

Kateřina Ostradecká, foto Jaroslav Winter

Čtvrtek, 3. listopadu 2022

Sledujte Broumovské diskuse on-line na webu České televize

Ve čtvrtek 3. listopadu startuje v broumovském klášteře hlavní program 9. Broumovských diskusí. Tématem čtyřdenní konference je Solidarita a sounáležitost. Součástí programu bude i panel prezidentských kandidátů. Místa na konferenci jsou z většiny vyprodána. Zájemci mohou diskuse sledovat online díky živému přenosu České televize.

Konference byla neformálně zahájena ve středu 2. listopadu koncertem Kristina Barta Quartet. Hlavní program začíná ve čtvrtek 3. listopadu v 9:30 slavnostním zahájením v klášterním sále Dřevník, které bude spojeno s odvysíláním videozprávy Hanse-Gerta Pötteringa, bývalého předsedy Evropského parlamentu a zástupce pro evropské záležitosti Konrad-Adenauer-Stiftung. Hlavní program konference je rozdělen do 3 panelů. Všechny tři hlavní panely bude živě přenášet Česká televize, která je generálním mediálním partnerem konference. Sledovat je lze v iVysílání na tomto odkazu: https://www.ceskatelevize.cz/porady/15366788930-broumovske-diskuse-2022/

Program konference:

3.11. | 10:20–13:00 | PANEL I: SOLIDARITA A SOUNÁLEŽITOST V SOUČASNÉ EVROPĚ? (sál Dřevník)

Co nás naučila zkušenost války na Ukrajině o solidaritě a sounáležitosti z evropské a české perspektivy? Cítíme evropskou sounáležitost? Kde jsou hranice solidarity? Jak funguje solidarita a sounáležitost v mezinárodních vztazích? Spojuje, nebo rozděluje solidarita společnost?

  • Daniel Kroupa (politolog, filozof, pedagog)
  • Klára Šimáčková Laurenčíková (zmocněnkyně vlády pro lidská práva)
  • Vojtěch Boháč (novinář)

Moderuje Světlana Witowská

3.11. | 15:00–17:30 | PANEL II: SOLIDARITA A SOUNÁLEŽITOST V KAŽDODENNÍM ŽIVOTĚ (sál Dřevník)

Co znamená pociťovat sounáležitost? Co je hybnou silou solidarity? Kam patří solidarita na žebříčku hodnot? Jak souvisí solidarita se soucitem, bezmocí či nespravedlností? Co nás o sounáležitosti učí život v komunitě? Může solidarita a sounáležitost změnit dějiny komunity, obce, města, státu, světadílu? Je solidarita přirozená lidská vlastnost? Jak souvisí solidarita s charakterem?

  • Eugenie Číhalová (členka Rady vlády pro národnostní menšiny)
  • Karin Lednická (spisovatelka)
  • Pavel Pola (rektor kostela Pražského Jezulátka)​

Moderuje Martina Mašková

Na panel navazuje autogramiáda Karin Lednické v sále Dřevník. Na místě bude v prodeji omezené množství knih.

4.11. | 10:00–12:30 | PANEL III: SOLIDARITA A SOUNÁLEŽITOST POHLEDEM PREZIDENTSKÝCH KANDIDÁTŮ (sál Dřevník)

Jak mohou politici přispět k pocitu sounáležitosti? Jakou roli hraje prezident v otázce solidarity a sounáležitosti? Patří solidarita do politiky?

  • Pavel Fischer​ (senátor)
  • Marek Hilšer (senátor)
  • Danuše Nerudová (ekonomka, pedagožka)
  • Petr Pavel (bývalý předseda Vojenského výboru NATO)

Moderuje Veronika Sedláčková

Další program konference je možné najít na webu konference www.broumovskediskuse.cz.

Vzdělávací a kulturní centrum Broumov pořádá Broumovské diskuse ve spolupráci s neziskovou organizací Agentura pro rozvoj Broumovska od roku 2014. Předchozí ročníky se zamýšlely nad tématy Demokratická diskuse, Mír, Evropská identita, Vize vzdělanosti, Hrdinství a odvaha, Důvěra a porozumění, Hodnoty a společnost.

Statutárním partnerem konference je město Broumov. Hlavními partnery jsou Královéhradecký kraj, Jan Barta, Hobra – Školník, US Embassy, Raiffeisen Leasing, Konrad-Adenauer-Stiftung a Coca-Cola HBC Česko a Slovensko. Partnery jsou Podnikatelský klub Broumovska, Nadace OSF, Z - TRADE, Edumed, SaarGummi, Martina Rosová, Centrum Walzel a Pixman. Generálním mediálním partnerem je Česká televize. Hlavními mediálními partnery jsou Deník N a ČRo Plus, mediálními partnery jsou ČRo HK, Katolický týdeník, Naše.broumovsko.cz a Místní kultura. Regionálními partnery jsou Strategická rada regionu Broumovsko, Benediktinské opatství sv. Václava, Maiwaldova akademie a Agentura pro rozvoj Broumovska.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)