Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Služba SENIOR TAXI se mezi broumovskými seniory těší značnému zájmu

Služba SENIOR TAXI se mezi broumovskými seniory těší značnému zájmu

Kamila Lupoměská, MěÚ Broumov

Pondělí, 18. ledna 2021

Služba SENIOR TAXI se mezi broumovskými seniory těší značnému zájmu

Jsou tomu již téměř dva roky, co byla v Broumově zprovozněna nová služba SENIOR TAXI. Od samého počátku se setkává s velkým zájmem ze strany seniorů a je klienty velmi kladně hodnocena. Od jejího zavedení 1. června 2019 ji využilo přes 300 klientů a měsíčně se uskuteční téměř 250 jízd.

Služba je provozována za výrazné finanční podpory Města Broumov. Za loňský rok byla městem dofinancována částkou 290.000 Kč, a i pro rok 2021 je v rozpočtu města na provoz služby vyčleněna potřebná částka

Jak bylo zjištěno průběžným hodnocením a statistikou služby za celé období, kdy je služba v provozu, je klienty využívána především k jízdě do zdravotnických zařízení, do obchodu nebo na úřad, ale výjimkou nebyly ani návštěvy kulturních a společenských akcí pořádaných v zařízeních města Broumov či návštěvy kosmetických salonů.

Součástí služby je také přeprava menších zavazadel, popřípadě skládacího invalidního vozíku, chodítka nebo francouzských holí. U vozíčkářů je třeba, aby byla přepravovaná osoba schopná vozík opustit.

Služba SENIOR TAXI je občanům plně k dispozici i v současné obtížné době, kdy se celý svět potýká se spoustou omezení díky pandemii Covid-19. Klienti SENIOR TAXI však nemusí mít obavy službu plně využívat, provozovatel splňuje i ta nejpřísnější hygienická opatření včetně automatizované dezinfekce vnitřního prostoru vozidla, kterým jsou klienti přepravováni.

Průkazy pro využívání služby SENIOR TAXI je možné vyřizovat stále, a to v úředních hodinách (dle aktuálního nařízení vlády) v pondělí a ve středu na podatelně MěÚ Broumov, třída Masarykova 239. K vyřízení průkazu stačí občanský průkaz či průkaz ZTP nebo ZTP/P, dále musí být klient starší 65 let (neplatí pro držitele průkazu ZTP či ZTP/P) a musí mít trvalé bydliště v Broumově.

Držitel průkazu má možnost v rámci služby SENIOR TAXI využít maximálně 10 jízd včetně zpátečních v každém kalendářním měsíci. Průkazem SENIOR TAXI je nutné se prokázat ihned při nástupu do vozu, a to ještě před zahájením samotné jízdy, jinak není možné získat slevu.

Jednotlivé jízdy se objednávají na tel. čísle 733 402 886. Službu SENIOR TAXI provozuje taxislužba Jan Souček za finanční podpory Města Broumov.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)