Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Sobotní brigády na Ostaši, Hvězdě a v Adršpachu
banner

Sobotní brigády na Ostaši, Hvězdě a v Adršpachu

text a foto Michaela Plchová

Pátek, 21. října 2022

Sobotní brigády na Ostaši, Hvězdě a v Adršpachu

Chcete pomoci? Přidejte se k horolezeckým, či sázecím brigádám v kraji.

Horolezecký oddíl Ostaš pořádá tuto sobotu 22. října brigádu na opravu schodů, které vedou ze zadní strany Kočičího hrádku u skalní věže Žebračka. Schody jsou ve velmi špatné stavu. Sraz je v 9 hodin na Zadním Ostaši na „manipuláku“. Odtud se ponese materiál na opravu schodů na místo. Veřejnost je srdečně zvána.

Další brigádu organizuje tuto sobotu 22. října polický spolek Julinka. Ta proběhne ve spolupráci s DSO Lesy Policka výsadbou lesních stromků na Hvězdě v Broumovských stěnách (mapa). Teplé občerstvení v polovině dne bude zajištěno u pana Nováka na Chatě Hvězda. Večer po práci bude pro všechny dobrovolníky připraven návazný program, s největší pravděpodobností to bude návštěva sauny v Polici nad Metují. Podle Pavla Pinkavy ze spolku Julinka už je brigádníků dostatek, ale je pravděpodobné, že další pomocné ruce na místě neodmítnou…

Třetí brigáda – tentokrát opět horolezecká – je vyhlášena na sobotu 29. října v Adršpašských skalách. Tradičně ji pořádá HO Adršpach pod velením brigádního generála M. Mrázka. Sraz je v 9 hodin na parkovišti v Adršpachu, kde se příchozí rozdělí do dvou divizí – jedna se vrhne na údržbu terénu v okolí skal ve vybrané lokalitě, druhá divize se letos bude věnovat údržbě skalní kaple pod skalní věží Milenci. Sebou je vhodné vzít lopaty, sekery, pily… Občerstvení je zajištěno. Kontakt na pořadatele je uveden na přiloženém plakátu.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)