Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Společnost pro destinační management Broumovska – co o ní možná nevíte
banner

Společnost pro destinační management Broumovska – co o ní možná nevíte

Adéla Paprskárová, foto archiv SDMB

Úterý, 26. září 2023

Společnost pro destinační management Broumovska – co o ní možná nevíte

Destinační společnosti, kterou je i Společnost pro destinační management Broumovska (SDMB), fungují po celém Česku. Národní úroveň zastupuje Česká centrála cestovního ruchu – agentura CzechTourism. Hierarchie pokračuje na krajské, oblastní a lokální destinační společnosti. Jejich hlavním cílem je koordinace a marketing cestovního ruchu v území. Ta naše, na Broumovsku, funguje už bezmála 9 let. Příští rok oslaví jubilejní 10. výročí od svého vzniku.

SDMB byla založena v roce 2014. U zrodu stály tři subjekty: DSO Broumovsko, DSO Policka a Agentura pro rozvoj Broumovska. Každá ze zakládajících společností má své zástupce ve správní a dozorčí radě a na schůzkách hledají řešení jednotlivých témat, která se netýkají pouze cestovního ruchu. Území působnosti Společnosti pro destinační management Broumovska má rozlohu 364,5 km2 a součástí je 23 obcí, z toho 5 měst.

Práce SDMB není jenom o cestovním ruchu, ale také o spolupráci s ostatními organizacemi v regionu, jako např. MAS Broumovsko+, Strategická rada regionu Broumovsko nebo Nadační fond Broumov – město kultury.

Činnost SDMB lze rozdělit na 4 pilíře, kdy každý disponuje svými webovými stránkami. Hlavní činnost je prezentována na webu www.broumovsko.cz. Web je plný tipů na výlety, kde se ubytovat nebo co se zrovna děje za akci ve vašem městě či obci. V neposlední řadě se na webu dozvíte každý měsíc čerstvé informace o činnosti SDMB. Stačí si nahoře v rozcestníku najít o nás – aktivity společnosti.

Jedním z úspěšných projektů je Karta hosta Broumovsko. Regionální slevová karta, kterou získá vícedenní návštěvník u svého ubytovatele, poskytuje různé výhody a slevy např. do skalních měst, na památky, sportoviště a mnohé další. Nově je zavedena i digitální karta, aby návštěvník nemusel nutně využívat její papírovou podobu.  V půlce září 2023 přesáhl počet vydaných karet téměř o 1 000 ks celý rok 2022.

Národní geopark Broumovsko se zabývá hlavně popularizací místní geologie a rozvojem geoturismu. Na jeho webu naleznete tipy na nevšední geologické lokality a geoturistické trasy v regionu nebo třeba termíny komentovaných vycházek či exkurzí s geologem. Pro školy je připravena nabídka vzdělávacích geoprogramů. Určitě se tu dozvíte spoustu zajímavostí o místní krajině a její historii.

Skalní města České republiky jsou národním produktem, který spojuje tři lokality: Broumovsko, Český ráj a České Švýcarsko. Skalní města jsou jedinečná pro svou krásu, hustotu a geomorfologii. Každý z Broumovska byl alespoň jednou v Adršpašských nebo Teplických skalách. Ale už jste stihli poznat i ostatní lokality ze Skalních měst?

Bike resort Broumovsko, jak už napovídá název, se zaměřuje na cyklistiku. Tipů na cyklistické výlety po Broumovsku i do Polska je tu několik. Ke stažení jsou přesná GPX jednotlivých tras. Můžete si pročíst zajímavé články o místních cyklistických závodech nebo se podívat, jaké „cykloslužby“ jsou v regionu dostupné.

To bylo krátké představení Společnosti pro destinační management Broumovska. Pokud vás něco zaujalo, více informací získáte na již zmíněných webech nebo na sociálních sítích, kde nás naleznete pod názvem Broumovsko.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)