Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Štědří dárci přispěli do kasiček opět více jak 120 tisíci korunami
banner

Štědří dárci přispěli do kasiček opět více jak 120 tisíci korunami

Místní asistentka Tříkrálové sbírky Ilona Patrná

Úterý, 14. ledna 2020

Štědří dárci přispěli do kasiček opět více jak 120 tisíci korunami

Druhý týden v lednu prošla Broumovským výběžkem již tradiční Tříkrálová sbírka. Letos byla hlavním a jediným dnem sobota 11. ledna, kdy jste mohli potkat některou z dvaceti skupinek koledníků s pokladničkou a známou koledou. Letos nám počasí přálo, sluníčko svítilo, teploty nad nulou… to vše přispělo ke spokojenosti 67 koledníků a 20 vedoucích skupinek.

Zde bych ráda poděkovala právě dětem a jejich rodičům, ti většinou přizpůsobili denní program naší sbírce, která probíhala od rána až do odpoledních hodin. Také děkuji vedoucím skupinek, zvláště osmi nadšencům, kteří chodili letos poprvé.

Velké díky patří ZUŠ v Broumově a oběma základním školám za krásná přáníčka i přísun koledníků. Děkuji panu faráři za aktivní přístup a našim kuchařkám, které opět nezklamaly a skvěle navařily pro všechny děti i dospělé. Zároveň děkuji Martinu Minaříkovi z Centra sociálních služeb Naděje Broumov za poskytnutí zázemí ve společenské místnosti v komunitním centru v Lidické ulici. A v neposlední řadě děkuji Vám všem, štědrým dárcům, u kterých si Tříkrálová sbírka již našla své místo, za to, že jste k našim dětem laskaví a většinou na nás již čekáte.

Na závěr Vás chci ujistit, že část peněz ze sbírky, které se v loňském roce vrátily zpět do Broumova, byla použita na podporu lidem v životní tísni, a tak tomu bude i letos.

Částky, které nám letos udělaly opět radost.

Broumov 88.064 Kč
Olivětín 3.823 Kč
Martínkovice 13.283 Kč
Křinice 9.902 Kč
Božanov 7.494 Kč
Otovice 4.912 Kč
Celkem se v rámci letošní sbírky vybralo 127.478 Kč.

Za všechny účastníky ještě jednou moc děkuji a přeji úspěšný nový rok.

Foto Andrea Patrná

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)