Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Stejná šance pro všechny

Stejná šance pro všechny

Lucie Sedláčková, foto archiv soutěže

Středa, 22. března 2023

Stejná šance pro všechny

Město Meziměstí patří mezi výherce soutěže Stejná šance – zaměstnavatel roku 2022, neboť vytvořilo pracovní místo pro pana Daniela a přizpůsobilo mu podmínky pro výkon zaměstnání. Přečtěte si jeho příběh, možná i pro vás, nebo vašeho zaměstnavatele může být inspirativní.

Začal nový, jubilejní 10. ročník soutěže Stejná šance – zaměstnavatel roku 2023. A my vám přinášíme krásný příběh z minulého ročníku.

„Stříbro“, aneb 2. místo v 9. ročníku vybojoval zaměstnavatel z Broumovska, a to Město Meziměstí. Město Meziměstí bylo jedním z výherců právě proto, že do svého týmu přijali pana Daniela, který je kvůli svým zdravotním obtížím na vozíčku. Pan Daniel měl od dětství ztížený život, zažil předsudky a odmítání, ale nevzdal to – naopak. Po maturitě na Obchodní akademii v Janských Lázních se chtěl někde pracovně uplatnit. Podařilo se mu to díky tomu, že několik iniciativních osob spojilo síly (můžeme jmenovat tehdejšího pana starostu Meziměstí, maminku, sociální službu Aspekt z.s., paní Dočkalovou – terénní učitelku). Město Meziměstí vytvořilo dokonce úplně nové pracovní místo – pan Daniel tak pracuje na pozici propagačního pracovníka.

Nebylo to „pouze“ vytvoření pracovního místa – neméně důležitý je fakt, že zaměstnavatel vyšel vstříc Danielovým potřebám a upravil i pracovní podmínky tak, aby byl výkon práce možný. Situace navíc byla ztížená tím, že začal covid, ale i tohle období se podařilo zvládnout, například díky možnosti práce na homeoffice.

„Naše rozhodnutí přijmout zdravotně postiženého pracovníka je velkým přínosem pro posílení sociálního prostředí na úřadě. Pan Daniel je zaměstnancem, který svou práci dělá s nadšením a neztrácí optimismus ani v těžkých chvílích,“ říká paní Ptáčková z Městského úřadu v Meziměstí.

A protože takových inspirativních příběhů není nikdy dost, vybízíme i vás, čtenáře – pokud znáte někoho, kdo zaměstnává osoby se zdravotním postižením a měl by být oceněn v letošním ročníku soutěže Stejná šance – zaměstnavatel roku, neváhejte a nominujte ho na stránkách www.stejnasance.cz. Třeba to můžete být právě Vy nebo někdo z Vašeho okolí, kdo bude příkladem pro ostatní, stejně jako pan Daniel a meziměstský tým.

 

„Soutěž Stejná šance – zaměstnavatel roku 2023 (www.stejnasance.cz) oceňuje zaměstnavatele, kteří dávají na otevřeném trhu práce stejnou šanci lidem se zdravotním postižením jako ostatním. Vyzdvihne příklady dobré praxe, kde se podařilo na běžných pracovištích, tj. mimo tzv. chráněný trh práce, upravit pracovní podmínky „na míru“ zaměstnanci se zdravotním postižením a napomáhat tak k lepšímu životu osobám se zdravotním postižením.

Soutěž probíhá pod záštitou Královéhradeckého kraje, Paktu zaměstnanosti a v partnerství s Úřadem práce. Hlavním sponzorem je Česká mincovna, která odmění vybrané firmy při slavnostním vyhlášení na Krajském úřadě dne 6. 6. 2023.Vyhlašovatelem soutěže za Královéhradecký kraj je naše organizace Aspekt z.s., která v regionu již 13 let pomáhá lidem se zdravotními potížemi získat a udržet si práci. Pokud byste se o soutěži chtěli dozvědět více, neváhejte nás prosím kontaktovat na emailu: lucie.sedlackova@aspektzs.cz nebo na telefonu 774 976993. Více informací najdete také na našem FB ZDE. Budeme rádi, pokud můžete informaci o soutěži šířit dál.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)