Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Studenti potěšili seniory v Teplicích nad Metují
banner

Studenti potěšili seniory v Teplicích nad Metují

Vlasta Drobná, organizátorka akce

Úterý, 15. října 2019

Studenti potěšili seniory v Teplicích nad Metují

Žáci ze Střední školy gastronomie a služeb v Teplicích nad Metují se opakovaně zapojují do Projektu 72 hodin. Ten se letos konal v ČR již po osmé. Jedná se o tři dny plné dobrovolnických aktivit od úklidu vesnic, měst, vysazování lesa až po programy týkající se jakékoli pomoci potřebným.

Naši studenti ze 3.H oboru Hotelnictví si vybrali práci se seniory V Domově Dolní zámek Teplice nad Metují. A v pátek 11. října si pro ně připravili bohatý program. Ten zahrnoval jak různé rukodělné dílny, ukázku výroby netradičních jednohubek včetně ochutnávek, tak i hudební produkci. Přizvali jsme si na pomoc skvělou nadějnou kapelu Good Company z Hronova, kterou společně s kamarádem Radimem Maďarem založil náš bývalý student Filip Křivohlávek. V dnešní době již má tato hudební skupina šest členů a běžně koncertuje na veřejných pódiích.

Nevelký sál teplického Domova se zaplnil do posledního místečka. To nás samozřejmě velmi potěšilo. "Jsem moc ráda, že jsme navštívili zrovna toto zařízení. Lidé tady byli nesmírně milí a dávali nám neustále najevo, jak moc je těší naše přítomnost," říká spokojená studentka Natálie Řezníčková.

Na závěr jsme klienty Domova odměnili drobnými dárky v podobě náramků, odznaků nebo trička s logem projektu. Všichni s námi skvěle spolupracovali, dobře se bavili. A to znamená, že náš cíl byl rozhodně splněn. Cílem projektu 72 hodin je totiž zapojit do různých aktivit co nejvíce mladých lidí a ukázat jim, že stačí málo, aby společně dokázali mnoho a pomohli všude tam, kde to je potřeba. "Rozhodně to mělo smysl, za vše mluví zájem o výtvarné činnosti, pochvala za naše chutné občerstvení i potlesk po každé zahrané písničce," hodnotí celou akci žák Jakub Vojtěch.

Velký dík náleží všem zúčastněným studentům Střední školy gastronomie a služeb Teplice nad Metují a také členům kapely Good Company, kteří společně a nezištně alespoň na pár chvil zpříjemnili život místním seniorům, dokázali je zabavit, pochválit a vykouzlit úsměv na jejich tváři.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)