Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Tradiční workcamp spolku Omnium po roce opět ve Zdoňově
banner

Tradiční workcamp spolku Omnium po roce opět ve Zdoňově

René Herzán

Středa, 26. května 2021

Tradiční workcamp spolku Omnium po roce opět ve Zdoňově

Na Broumovsku proběhne v srpnu letošního roku již čtvrtý workcamp dobrovolníků zaměřený do obnovu starých hřbitovů. První ročník workcamp proběhl již v roce 2018 na hřbitově v Martínkovicích, další ročníky se zaměřily na hřbitovy ve Zdoňově, Heřmánkovicích, Dědově a Teplicích nad Metují.

Letos se dobrovolníci z České republiky a Německa zaměří na hřbitov ve Zdoňově a Teplicích nad Metují. Jde o dobrovolníky, kterým není lhostejný stav těchto památek a kteří se zajímají o historii regionů z oblastí bývalých Sudet. U německých dobrovolníků jde většinou o původní obyvatele regionu, nebo jejich potomky. Není výjimkou, že přijíždí rodiny zastoupené třemi generacemi.

Workcamp je pořádaný spolkem Omnium, spolkem německých rodáků z Broumovska Heimatkreis Braunau v čele s Erikem Buchholzem a organizací Heimatpflege der Sudetendeutschen v čele s Christinou Meinusch.

Workcamp proběhne ve dnech 19. - 21. 8. 2021. Více informací o organizaci a registraci je možné najít na webových stránkách spolku Omnium – www.omniumos.cz.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)