Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • V Broumově diskutoval hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán
banner

V Broumově diskutoval hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán

René Herzán

Pátek, 13. září 2019

V Broumově diskutoval hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán

Obyvatelé Broumova zasypali hejtmana Jiřího Štěpána dotazy a žádostmi. Nejvíce je trápí doprava a chybějící pediatr. Na dotazy občanů rovněž odpovídal i Pavel Hečko radní Královéhradeckého kraje a starosta Meziměstí.

Doprava a nedostatek lékařů jsou pro obyvatele Broumova největšími problémy. Vyplynulo to z besedy obyvatel Broumova s hejtmanem Královéhradeckého kraje Jiřím Štěpánem, která proběhla v konferenčním sále Informačního centra Broumov v úterý 3. září 2019.

Na besedu s královéhradeckým hejtmanem Jiřím Štěpánem dorazilo jen několik obyvatel Broumova, kterým není chod a život města a jeho obyvatel cizí. Naopak, dotazy a žádostmi vůbec nešetřili. Nejvíce se zajímali o dopravu a lékařskou obslužnost Broumova. Příkladem je žádost, aby vlaky ve směru Meziměstí – Praha a zpět jezdily přes Týniště nad Orlicí, nikoli přes Václavice a Starkoč, kde se musí přestupovat na osu Trutnov - Praha.

Velmi důležitá je pro broumovské obyvatele rovněž pokrytí Broumovska jednotlivými lékaři, a to nejen v broumovské nemocnici, ale zejména v privátních ambulancích. Velkým problémem je např. zajištění pediatra pro Broumovsko. Stálý pediatr je v současnosti jen v Meziměstí, do Broumova dojíždí pediatrička až z Hradce Králové. Je zde přitom zhruba 3000 malých dětí, které spadají do péče pediatra.

Hejtman Jiří Štěpán nebere diskusi s občany a jejich dotazy a požadavky na lehkou váhu a jen jako informaci, naopak. "Jsem rád, že se Broumovští nebáli přijít a svěřit se s tím, co je aktuálně trápí. Byť některé z jejich požadavků nespadají pod pravomoc Královéhradeckého kraje, rozhodně si zjistím podrobné informace a osobně se zasadím o to, aby se s příslušnými firmami, institucemi a obyvateli situace adekvátně řešila," uvedl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Na besedě se opakovaly ale i otázky a žádosti ohledně zimní údržby silničního úseku do Trutnova, o opravu silnice ve směru z Otovic do Tłumaczówa do Polska či obnovení železniční dopravy stejným směrem. V tomto případě je ale třeba v rámci projektu získat pozemky, které patří obci Otovice. Tamní starosta jejich uvolnění podmiňuje zákazem nákladní dopravy v tomto úseku. Otázky se nevyhnuly ani plánované stavbě obchvatu Broumova, přístupu CHKO Broumovsko k rozvoji Broumova či problematice vlků v regionu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)