Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • V Broumově se chystá moderní zdravotní centrum
banner

V Broumově se chystá moderní zdravotní centrum

Bára Fialová, foto archiv spol. Falta

Pondělí, 8. července 2024

V Broumově se chystá moderní zdravotní centrum

Fyzioterapie po úrazech, ortopedie, rehabilitace pro děti… V Broumově se připravuje výstavba moderního rehabilitačního centra.

Investorem moderního centra bude společnost Falta, která komplexní rehabilitační a fyzioterapeutické služby provozuje nejen na třech místech v Broumově, ale také v Hronově, Náchodě, Jaroměři a dalších místech.

„V Broumově jsme v nemocnici, na poliklinice a v Olivětíně. Takto naši péči zcentralizujeme, ale také zlepšíme vybavení a dostupnost pro pacienty. Naším záměrem je vybudovat moderní zdravotní multidisciplinární zařízení,“ řekl Antonín Falta, generální ředitel společnosti, která nabízí služby i v oblastech neurologie, dětské hipoterapie nebo ergoterapie, při níž se s dětmi pracuje na rozvoji jemné a hrubé motoriky, smyslového vnímání, koordinace, kognitivních funkcí a sociálních dovedností.

„Určitě chceme rozšiřovat portfolio urogynekologické fyzioterapie, ale další obsazení lékařů a specialistů ještě není dané. Záměr je, aby centrum mělo kapacitu mezi 50 až 80 zaměstnanci,“ dodal ředitel Falta.

 

Zastupitelé schválili prodej 

Projekt je zatím v přípravné fázi, vedení města projekt podporuje a společně se zástupci firmy nějakou dobu hledali vhodné místo ke stavbě. „Nakonec jsme nabídli pozemek hned vedle nemocnice,“ řekl starosta města Arnold Vodochodský. „S panem Faltou máme džentlemanskou dohodu, že by město v budoucnu také revitalizovalo minimálně část stávajícího parkoviště u nemocnice,” dodal starosta.

Na svém posledním zasedání broumovští zastupitelé schválili prodej pozemku pro výstavbu. Podle vyjádření ředitele Falty firma také nabídla městu v novém zařízení prostory, pokud by je v budoucnu potřebovalo. Například pro ordinaci zubaře nebo pediatra. „Budu se rouhat, ale byl bych rád, kdyby za rok a půl centrum stálo. Samozřejmě vše záleží na tom, jak se nám bude dařit vyřizovat potřebná povolení,“ uzavřel Antonín Falta. 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)