Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • V červenci vyjede nová autobusová linka do Nové Rudy
banner

V červenci vyjede nová autobusová linka do Nové Rudy

Petr Osoba, foto Atrakcie-zeimiaklodska.pl

Úterý, 27. června 2023

V červenci vyjede nová autobusová linka do Nové Rudy

Z iniciativy broumovského starosty Arnolda Vodochodského začnou od 1. července 2023 jezdit pravidelné autobusové spoje mezi Broumovem a polskou Novou Rudou. Obyvatelé Broumovska budou mít možnost navštívit sousední polské město, které nabízí spoustu zajímavých atrakcí.

Linka bude vedena z Broumova přes Otovice do Nové Rudy a ukončena bude v novorudské místní části Słupiec. Ze zastávek po trase bude lehce dosažitelný např. zámek Sarny (zastávka Ścinawka Górna, Sarny, skrz.), nové letní koupaliště v Nové Rudě (zastávka Nowa Ruda, Fredry/Sportowa) nebo krytý bazén tamtéž (zastávka Nowa Ruda, Słupiec, Intermarche). Za návštěvu stojí i centrum města Nová Ruda či jeho malebné okolí. Nabízí se také možnost přestupu na vlak.

O prázdninách bude linka jezdit třikrát denně v pracovní dny i o víkendu. Z Broumova bude autobus vyjíždět v 9.10, 12.05 a 16.10, zpět z Nové Rudy – Słupce pojede v 10.10, 13.10 a 17.10. Po prázdninách bude zachován pouze jeden spoj o víkendu, z Broumova bude vyjíždět v 9.10 a vracet se bude v 13.10, tedy tak, aby bylo možné v Polsku navštívit třeba krytý bazén. Normální jízdné z Broumova do Nové Rudy bude stát 38 Kč, do místní části Słupiec 48 Kč. V autobusech bude platit tarif IDS IREDO, tzn. že na ceny jízdného bude možné aplikovat slevy (např. pro držitele čipové karty IREDO).

Na provoz linky bude Královehradeckému kraji přispívat z rozpočtu město Broumov a symbolicky také obec Otovice. Věříme, že nabízená služba bude obyvateli Broumova, okolních obcí a návštěvníky města hojně využívána a po vyhodnocení prázdninového a podzimního provozu bude pokračovat.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)