Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • V Červeném Kostelci bude nově škola pro zdravotníky
banner

V Červeném Kostelci bude nově škola pro zdravotníky

Michaela Plchová, foto archiv SZS Trutnov

Úterý, 25. ledna 2022

V Červeném Kostelci bude nově škola pro zdravotníky

Trutnovská zdravotnická škola se zvětšuje. Bude mít další školní budovu a nové obory v Červeném Kostelci

Zásadní novinky chystá v letošním roce Vyšší odborná škola zdravotnická, Střední zdravotnická škola a Obchodní akademie v Trutnově. Začne učit ve dvou městech současně a navíc plánuje otevřít dva nové studijní obory.

„Zdravotnické obory jsme dosud vyučovali pouze v Procházkově ulici v Trutnově. Od září 2022 budeme ale působit i v Červeném Kostelci. Po tamní průmyslovce získáme moderní prostory. Jedná se o školní budovu v ulici 17. listopadu a domov mládeže v ulici Bratří Čapků,“ vysvětluje ředitel trutnovské školy Roman Hásek a dodává: „V době, kdy roste zájem o studium na naší škole, je to velmi důležitá zpráva. Zdravotnické obory u nás bude moct studovat víc lidí než dosud.“ V minulém roce se například na obor praktická sestra hlásilo 140 uchazečů a přijato bylo 60. V příštím školním roce se škola chystá přijmout 78 uchazečů.

Červený Kostelec je vzdálený pouhých 10 kilometrů od Náchoda, kde díky rozsáhlé modernizaci vzniká jedna z nejmodernějších nemocnic v kraji. A právě v ní budou studenti „kostelecké zdrávky“ získávat tolik potřebnou praxi. „Doposud získávali naši studenti praxi především v trutnovské nemocnici. Možnost rozšíření praxe na moderních pracovištích v nemocnici Náchod velmi vítám,“ říká ředitel Roman Hásek. 

V novém působišti se škola chystá otevřít některé ze stávajících trutnovských oborů, o které je dlouhodobě velký zájem. I v Červeném Kostelci tak bude možné studovat čtyřletý maturitní obor praktická sestra a tříletý obor VOŠ diplomovaná všeobecná sestra. „Rovněž chceme otevřít dva zcela nové čtyřleté maturitní obory: masér ve zdravotnictví a nutriční asistent. Královéhradecký kraj, coby náš zřizovatel, už podal na ministerstvo školství potřebnou žádost, abychom mohli do 31. ledna vyhlásit přijímací řízení,“ upozorňuje ředitel Roman Hásek. Škola předpokládá, že také o oba nové obory bude mezi uchazeči velký zájem. 

Rovněž pro uchazeče z Broumovska skýtá nová budova i obory v Červeném Kostelci možnost uplatnění. Nyní se budou moci rozhodnout, zda je pro ně jednodušší dopravovat se do školy v Trutnově, či právě do Červeného Kostelce.

 

Pro bližší informace pište na mail zdravka.kostelec@szstrutnov.cz nebo volejte 725 921 369, případně se můžete podívat na webové stránky školy na www.szstrutnov.cz.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)