Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • V neděli 6. března se změní jízdní řády autobusů
banner

V neděli 6. března se změní jízdní řády autobusů

Královéhradecký kraj, ilustrační foto MP

Pátek, 4. března 2022

V neděli 6. března se změní jízdní řády autobusů

Změna autobusových jízdních řádů se ve třech případech týká i Broumovska

Již tuto neděli vstoupí v platnost celostátní změna jízdních řádů autobusové dopravy. O týden později, tedy 13. března, pak začne platit ještě mimořádná změna jízdních řádů na železnici. Zde jde však především o minutové úpravy v provozu některých vlaků. Žádná z nich se netýká Broumovska.

„Významnější změny provádíme na žádost velkých zaměstnavatelů a se souhlasem dotčených obcí. Jiné úpravy jsou pouze minutové a vyvolané technologickými důvody. Vždy se ale snažíme vycházet maximálně vstříc potřebám cestující veřejnosti. Zajímavou změnou je vedení zrychleného ranního spoje z Trutnova do Hradce Králové po novém úseku D11. Stává se prvním spojem objednávaným Královéhradeckým krajem, který nově vybudovaný úsek dálnice využije,“ říká radní Václav Řehoř odpovědný za oblast dopravy.

 

Broumovsko

Po uděleném souhlasu obce Heřmánkovice nově nedojede do obce spoj okolo 12. hodiny z Broumova na lince 376. Spoj bude ukončen v Olivětíně.

Dojde k zavedení sobotního spoje v 18:30 z Broumova, který po lince 371 nově nabídne spojení až do Teplic nad Metují.

Z důvodu minimálního využití bude zrušen ranní pár spojů linky 375 mezi Policí a žel.st. Police n. M. okolo 4:45.

Náchodsko

Na základě žádosti společnosti ATAS dojde k úpravě na lince 352. Spoj v 6:15 z Malé Čermné nově vyjede již v 5:58 a pojede okolo ATASu do Hronova a dále na Žďárky, zajistí tak odvoz z noční směny z průmyslových podniků po trase.

Na základě požadavku společnosti EMERGE bude na lince 303 spoj v 17:25 z Červeného Kostelce do Náchoda veden přes průmyslovou zónu a zajistí odvoz zaměstnanců.

Výsledkem řešení včasnosti školního spoje ze Zábrodí do Červeného Kostelce je nové technologické řešení, které zahrnuje i vznik nového párového spoje v 11:35 z Červeného Kostelce do Náchoda taktéž po lince 301.

Trutnovsko

Na lince 410 dojde u ranního zrychleného spoje v 6:25 z Trutnova do Hradce Králové k úpravě trasy. Nově spoj pojede po novém úseku D11. Stává se tak prvním spojem objednávaným Královéhradeckým krajem, který nově vybudovaný úsek dálnice využije. Obslužnost po obcích mezi Dvorem Králové a Hradcem Králové i nadále bude zajišťovat spoj linky 451 Vrchlabí – Hradec Králové. Tento spoj nově zajede ve Dvoře Králové n. L. na aut.st., kde zajistí přípojné vazby z regionálních linek.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)