Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • V Polici nad Metují hořelo podkroví domu
banner

V Polici nad Metují hořelo podkroví domu

René Herzán

Sobota, 26. prosince 2020

V Polici nad Metují hořelo podkroví domu

Čtyři jednotky hasičů byly v úterý 22. prosince po 22. hodině zalarmovány kvůli ohlášenému požáru podkroví a půdy objektu v Polici nad Metují v části Velká Ledhuje v ulici Ke Koupališti.

"Už při příjezdu hasičů na místo události prostupovaly střechou domu plameny, v podkroví bylo uskladněné mimo jiné seno. V objektu se nikdo nenacházel. Hasiči provedli průzkum, nasadili vodní proud a dalším proudem dohašovali seno a věci, které z podkroví vyskladňovali. Požár se podařilo jednotkám lokalizovat ve 23:00 hod., dále museli hasiči částečně rozebrat střešní konstrukci, aby odhalili případná skrytá ohniska. Prostory byly odvětrávány a kontrolovány také pomocí termokamery. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu 22 minut po půlnoci. Na místě zůstala do ranních hodin na dohlídku dobrovolná jednotka z Police nad Metují," popsala zásah tisková mluvčí HZS Královéhradeckého kraje por. Mgr. Martina Götzová.

Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování, škoda byla předběžně vyčíslena asi na 350 tisíc korun. Díky zásahu jednotek požární ochrany se podařilo uchránit hodnoty představující asi 900 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Police nad Metují, Velké Petrovice, Bukovice.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)