Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • V Polici nad Metují se letos v létě nevykoupete
banner

V Polici nad Metují se letos v létě nevykoupete

Michaela Plchová, foto archiv město PnM

Úterý, 24. května 2022

V Polici nad Metují se letos v létě nevykoupete

Uzavření polického koupaliště během letní sezóny z důvodů probíhající rekonstrukce se nesetkalo s kladným přijetím, jsou za ním však ekonomické důvody.

Oblíbené polické koupaliště zůstane vzhledem k probíhajícím opravám zavřené. Toto rozhodnutí se setkalo u mnoha obyvatel s nelibostí, byly za ním však ekonomické důvody. „Varianta, že koupaliště na sezónu zavřeme, byla až poslední v řadě,“ říká starosta města Police nad Metují Jiří Beran.

Město mělo původně v plánu začít s opravou koupaliště na podzim loňského roku a dokončit ji letos na jaře tak, aby se stihlo zahájení sezóny. Jedná se však o velkou zakázku v režimu zákona, kdy je nutné splnit mnoho podmínek. Město Police nad Metují tuto zakázku zadávalo prostřednictvím externího administrátora. Firma, která ji vysoutěžila, však v loňském roce z realizace zakázky náhle odstoupila, neboť nesplnila všechny podmínky. Město se nakonec rozhodlo vypsat nové výběrové řízení, které bylo zahájeno v září loňského roku.

„Vítězná společnost se renovacím bazénů věnuje a její cena byla víceméně stejná, jako cena původního vítěze. Dohodli jsme se, že začnou s opravami na začátku zimy, aby se do léta všechno stihlo. Začátek se trochu opozdil, a pak do toho přišel válečný konflikt na Ukrajině, který ovlivnil mnoho odvětví,“ vysvětluje starosta Beran. Podle něj šlo především o problém s dodávkami čerpadel a bazénové fólie. Výrobci si proto vyžádali nové lhůty. „Bylo jasné, že do léta se už koupaliště opravit nestihne, museli jsme se na radě rozhodnout, jak k tomu přistoupit,“ říká starosta Beran. Vzhledem k tomu, že pouhé zprovoznění koupaliště činí okolo 300 tisíc, rozhodla nakonec rada města, že se letos vůbec neotevře, aby se ještě více nenavyšovaly náklady. „Pokud bychom posunuli začátek oprav, hrozilo by také porušení podmínek soutěže, což by nás stálo další peníze. A to nemluvím o tom, o kolik by ještě na příští rok vzrostly ceny materiálů,“ dodává starosta. Oprava koupaliště přijde podle jeho slov zhruba na 11 milionů.

V současnosti už práce na rekonstrukci bazénu začaly. Měnit se bude kompletní technologie, tedy rozvody vody, čerpadla a filtrační zařízení a instalovat se bude nová bazénová fólie ve velkém bazénu. Novinkou by měla být mobilní fólie na jeho zakrytí. Velký bazén by se měl zakrývat každý večer a pozitivní dopad by to mělo mít na udržení teploty vody. „Firma garantuje, že zakrytí bazénu udrží vodu teplejší o dva stupně,“ říká starosta Beran. Jinak si má polické koupaliště zachovat svůj ráz, k žádné modernizaci jeho podoby, nebo přeměny v aquapark nedochází.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)