Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Prezident Petr Pavel zavítá v rámci návštěvy kraje do Broumova

Prezident Petr Pavel zavítá v rámci návštěvy kraje do Broumova

Michaela Mašková, oficiální foto Prezidenta ČR

Pátek, 1. prosince 2023

Prezident Petr Pavel zavítá v rámci návštěvy kraje do Broumova

Prezident Petr Pavel navštíví spolu s první dámou Královéhradecký kraj. Při této příležitosti přijede ve středu 6. 12. také do Broumova.

Prezident Petr Pavel vyjíždí s manželkou Evou Pavlovou na plánovanou dvoudenní návštěvu Královéhradeckého kraje. V úterý 5. prosince zavítá nejprve do dětského oddělení Nemocnice Hradec Králové, a poté se setká s hejtmanem Královéhradeckého kraje Martinem Červíčkem. Po společném obědě následuje tisková konference prezidenta a hejtmana. 

V odpoledních hodinách navštíví prezidentský pár firmu Elton hodinářská a firmu Bohematic v Novém Městě nad Metují. Později se prezident přesune do dětského domova v Sedloňově, kde stráví čas s dětmi a společně oslaví příchod Mikuláše, čerta a anděla, kteří dětem přinesou dárky. Na závěr dne prezident zavítá do Vojenského geografického a hydrometeorologického úřadu v Dobrušce. Paní Eva Pavlová mezitím navštíví Hospic Anežky České v Červeném Kostelci. V Červeném Kostelci je celodenní program prezidentského páru završen hodinovou debatou s občany v divadle J. K. Tyla.

Druhý den své návštěvy stráví prezident s chotí v Broumově a okolí. Ve středu 6. prosince ráno přijede prezidentský pár do Broumova. Hned ráno si prohlédne broumovský klášter a poté ho čeká setkání s patrioty. Krátkou příležitost setkat se s prezidentem budou mít obyvatelé Broumovska mezi 10:35 a 10:45 na Mírovém náměstí, odkud bude prezident odjíždět na oběd se starosty do centra Walzel v Meziměstí.

Zatímco prezident má po obědě vyhrazen svůj program na poznání přírodních krás zdejšího kraje, paní Eva Pavlová se seznámí s produkcí lokální firmy Laiva a poté navštíví městské muzeum v Hostinném. Odpoledne se prezidentský pár přesune do Muzea Krkonoš ve Vrchlabí, kde se po krátké přehlídce setká se starosty obcí  na území CHKO Krkonošský národní park. Cestu pak zakončí brífinkem v centru Krtek v muzeu. 

Připomeňme, že prezident Petr Pavel navštívil Broumov již dříve, když ještě nebyl ve funkci. První návštěvou byla jeho účast na panelu 5. Broumovských diskusí  v roce 2018, kde diskutoval s řečníky a publikem na téma Hrdinství a odvaha. Jeho druhá návštěva se uskutečnila v loňském roce v rámci debaty prezidentských kandidátů na 9. Broumovských diskusích.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

  • František Šimák
    Datum: 5. 12. 2023 15:17

    Ostuda tohoto státu jezdí po republice, abychom všichni zblízka viděli jak vypadají přeběhlí komunisté po 34 letech. A že i po takové době a minulosti lze budovat zářnou kariéru. Jejich hvězda stoupá, ale už tam není srp a kladivo

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)